Moterų „kritinės dienos“ Rusijai gali kainuoti milijardus rublių

Rusijos dūmos narys Michailas Degtiarovas nusprendė įsiteikti visos valstybės moterims: pagal jo įregistruotą projektą, jos galėtų pasiimti keletą laisvadienių kiekvieną mėnesį. Būtent per vadinamąsias kritines dienas. Tačiau darbdaviai sukinėja smilių ties smilkiniu: jei toks įstatymas būtų priimtas, lauktų milžiniški nuostoliai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2013, 4:13 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:26 PM

Ne paslaptis, kad daugelį moterų kamuoja priešmenstruacinis sindromas: kelias dienas iki mėnesinių jos būna agresyvesnės, dažnai sumažėja jų darbingumas. Kai kuriose Japonijos įmonėse šiuo laikotarpiu joms leidžiama nepasirodyti darbe.

Tačiau idėja įvesti tokią tvarką visoje Rusijoje verslininkų buvo sutikta priešiškai. Mat šioje valstybėje laisvadienių ir taip nors vežimu vežk.

„Kaip vyras aš suprantu, kad tomis dienomis moterims būna sunkiau. Tačiau kaip darbdavys galiu pasakyti, kad mes ir taip jau peržengiame visas ribas: sausis - „tuščias“, gegužė – vienos šventės, nes niekas nedirba, vasarą irgi visi atostogauja. Taip toli nenuvažiuosi“, - sakė korporacijos „Bioenergia“ vadovas Davidas Jakobašvilis.

Kad nauja tvarka kainuotų nemažai, sutinka ir šio įstatymo autorius.

„Darbdaviai galėtų elgtis žmogiškai ir savo iniciatyva atleisti moteris nuo darbų per kritines dienas. Paskaičiavome, kad jei tokius laisvadienius apmokėtų valstybė, tai vien Maskvos biudžetui per metus tai kainuotų 28 milijardus rublių“, - sakė M. Degtiarovas. Tai – 2,22 mlrd. litų dabartiniu kursu.

Tuo tarpu kai kurie verslininkai įžvelgė, kad toks įstatymas diskriminuotų vyrus.

„Gal tada ir juos reikėtų išleisti atostogų užklupus vidutinio amžiaus krizei, ypač jei prisideda didžioji rykštė – prostatitas“, - pusiau juokais svarstė kompanijos „Intermedservis“ generalinė direktorė Natalija Ušakova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.