Pinigus iš vestuvininkų imantis verslininkas: „Ginuosi nuo šiukšlintojų“

Pakruojo savivaldybė nutarė perspėti neteisėtą rinkliavą už fotosesijas Pakruojo dvare įvedusį verslininką Giedrių Klimkevičių, tačiau šis nesiruošia taip lengvai nusileisti. Pramogautojus apmokestinęs verslininkas teigia tokiu būdu bandantis apsiginti nuo šiukšlintojų.

Dvaro nuomininkas – verslininkas G. Klimkevičius.<br>R. Danisevičius
Dvaro nuomininkas – verslininkas G. Klimkevičius.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jul 30, 2013, 7:07 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:44 PM

Portalas lrytas.lt jau rašė, kad toks dvarą iš rajono savivaldybės išsinuomojusio verslininko elgesys sukėlė žmonių pasipiktinimą. G. Klimkevičiaus įmonė „Pakruojo parkai“ už dvaro nuomą savivaldybei per metus sumoka 100 litų, o už vieną vestuves ar krikštynas švenčiančių žmonių fotosesiją dvaro teritorijoje prašo 150 litų.

Pakruojo rajono savivaldybės vicemeras Romas Medzveckas tvirtina, kad verslininkai pinigų iš žmonių prašo neteisėtai.

„Pakruojo dvaro sodybos teritoriją valdo Pakruojo rajono savivaldybė, todėl UAB „Pakruojo parkai“ iš Pakruojo dvaro sodybos teritorijos lankytojų neturi teisės rinkti mokesčių už fotografavimąsi dvaro teritorijoje ir šalia dvaro pastatų“, – tvirtina vicemeras.

Pirmąjį raštišką skundą dėl neteisėto mokesčių rinkimo iš žmonių šiemet gavęs vicemeras padėkojo už informaciją ir pranešė, kad savivaldybė perspės dvaro pastatų nuomininkus, kad šie nutrauktų neteisėtą veiklą.  

Skundą savivaldybei parašė žmogus, kuriam verslininkai sugadino vaiko krikštynas. Esą prie fotosesiją su vaiku surengusios šeimos priėjo mergina, prisistačiusi dvaro darbuotoja, ir paprašė sumokėti 150 litų. Atsisakius mokėti ji trukdė fotografuoti – lindo į kadrą, grasino iškviesti policiją.

G. Klimkevičius portalui lrytas.lt tvirtino, kad pinigus iš žmonių renkantis teisėtai. Esą tai yra numatyta dvaro lankymo taisyklėse, kurias patvirtino patys dvaro nuomininkai.

Suabejojus, ar pačių patvirtintos taisyklės yra pakankamai pagrįstas pagrindas rinkti pinigus iš žmonių, G. Klimkevičius ėmė pasakoti, kad taip bandoma sudrausminti dalį pramogautojų, kurie pabuvę dvaro teritorijoje palieka kalnus šiukšlių. Todėl esą surinkti pinigai naudojami teritorijos priežiūrai, nes savivaldybė lėšų tam neskiria. Verslininkas taip pat aiškino, kad išsinuomojęs dvaro pastatus, jis gauna teisę ir į visą sodybą.

Pirmadienį portalui lrytas.lt jis atsiuntė kelias savaitgalį darytas nuotraukas, kuriose užfiksuotos esą vestuves šventusių žmonių paliktos šiukšlės, nepadorūs vestuvininkų žaidimai.

„Manau, kad dabar bus visiems aiškesnis mūsų motyvas. Visada atsiranda dalis nepatenkintų šia rinkliava, tačiau, žinome, kad dauguma lankytojų palaiko mūsų veiksmus, nes mes, kaip dvaro nuomininkai, kuriame ir puoselėjame dvarą bei jo aplinką ir rūpinamės, kad mūsų lankytojams būtų saugu, ramu ir jauku lankytis dvare. Taigi ir toliau visokeriopai sieksime, kad Pakruojo dvaras nebūtų dergiamas ne tik šiukšlėmis, bet ir atitinkamais poelgiais“, – aiškino verslininkas.

Anot G. Klimkevičiaus, kai kurie vestuvininkai praėjusį savaitgalį elgėsi netinkamai, kai jo vadovaujama įmonė padarė išimtį ir nerinko mokesčių iš pramogautojų.

Į dvaro prikėlimą valstybė investavo apie 30 mln. litų, buvo gauta Europos Sąjungos parama. Perpus mažesnę sumą investuoti įsipareigojo ir verslininkas, čia atidaręs restoraną ir viešbutį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.