„Ryanair“ mano, kad keleiviai neturėtų vežtis su savimi tiek daug bagažo

Pigių skrydžių bendrovės

„Ryanair“ vadovas M. O'Leary trečiadienį pranešė, kad ketina didinti mokesčius už bagažą.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
„Ryanair“ vadovas M. O'Leary trečiadienį pranešė, kad ketina didinti mokesčius už bagažą.<br>P. Lileikio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 9:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:35 AM

Kalbėdamas per spaudos konferenciją Londone „Ryanair“ vadovas sakė, kad įmonė vasaros sezono metu padidino į lėktuvo saloną imamo bagažo mokestį 20 eurų. Paklaustas, kodėl vasarą mokestis buvo padidintas, jis atsakė, kad šiltuoju metų laiku žmonės su savimi vežasi daugiau lagaminų.

„Didinsime mokestį, kol keleiviai nustos imti su savimi lagaminus“, - kalbėjo M. O'Leary. Jo teigimu, „Ryanair“ jau sumažino tokių keleivių skaičių nuo 80 proc. iki 19 proc. visų skrendančių asmenų ir taip sutaupė „daugybę pinigų“. „Visada liks keleivių, kurie norės vežtis didžiulius krepšius, tačiau nusivilčiau, jei tokių asmenų skaičiaus nesumažinsime nuo dabartinių 20 proc. iki 10 proc.“, - kalbėjo „Ryanair“ vadovas.

Paklaustas, ar kompanija ketina apmokestinti ir rankinį bagažą, M. O'Leary atsakė: „Manau, kad kai kurios oro linijų bendrovės ateityje greičiausiai taip pasielgs, tačiau mes to daryti neketiname“. Anot vadovo, bendrovės sprendimas dviem minutėmis sutrumpins keleivių laipinimo laikotarpį. Šios kelios minutės prailgins paties skrydžio laiką ir kasmet leis sutaupyti apie 80 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.