Audra pridarė nuostolių už ketvirtį milijono, konstatuoja draudikai

Draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ skaičiavimais, vėlų antradienio vakarą į Lietuvą atkeliavusi audra pridarė 193 tūkst. litų nuostolių. Draudikai prognozuoja, kad bendri audros sukelti nuostoliai savo būstą apdraudusiems šalies gyventojams gali siekti ketvirtį milijono litų.

Pirminiais duomenimis, itin smarki perkūnija ir liūtys atnešė beveik vienodo dydžio nuostolius tiek vakarinėje, tiek ir rytinėje šalies dalyje.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Pirminiais duomenimis, itin smarki perkūnija ir liūtys atnešė beveik vienodo dydžio nuostolius tiek vakarinėje, tiek ir rytinėje šalies dalyje.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 6:05 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:40 AM

„Nuo vakar vakaro sulaukiame vis daugiau gyventojų skambučių ir iš Rytų Lietuvos. Pirminiais duomenimis, itin smarki perkūnija ir liūtys atnešė beveik vienodo dydžio nuostolius tiek vakarinėje, tiek ir rytinėje šalies dalyje. Tačiau prognozuojame, kad šie skaičiai dar gali išaugti, kai su mumis susisieks ir bus suregistruoti visi žalą patyrę asmenys“, - komentuoja „Lietuvos draudimo“ Žalų skambučių centro vadovas Gintaras Dambrauskas.

„Lietuvos draudimas“ dėl per šalį keliavusio škvalo su perkūnija sukeltų nuostolių iki trečiadienio ryto jau buvo gavęs 112 pranešimų. Daugiau nei pusę jų registravo Klaipėdos ir gretimų apylinkių gyventojai. Pirminiais bendrovės duomenimis, Vakarų Lietuvos gyventojų būstams pridaryti nuostoliai gali perkopti anksčiau prognozuotą 100 tūkst. litų sumą. Skaičiuojama, kad vidutinis žalos dydis siekia apie 1750 litų.

Trenkus žaibui dažniausiai registruoti pastatų elektros instaliacijos, kompiuterių, skalbimo mašinų, televizorių gedimai. Klaipėdos rajone žaibui pramušus kaminą sugedo namo šildymo sistema, skysto kuro katilas, laistymo sistemos įranga bei kiti prietaisai. Kitame Lietuvos pakraštyje liūtis apsėmė namo rūsį, šildomas grindis, suvirinimo aparatą ir šildytuvą. Šio namo šeimininkas buvo apdraudęs tik patį pastatą be jame laikomo turto.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, dėl perkūnijų ir jų sukeltų viršįtampių vieno kliento patiriama žala kasmet auga, o šiais metais ji perkopė tūkstantį litų.

Šalyje būstą apdraudę yra 22 proc. daugiabučių ir 49 proc. nuosavų namų šeimininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.