TVF: Kipre reformos vyksta pagal planą

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) trečiadienį pranešė, kad Kipras laiku įvykdys reikiamas finansų reformas - šalis tinkamai panaudojo šiais metais iš tarptautinių kreditorių gautą 10 mlrd. eurų finansinę pagalbą. Apie tai praneša „EUbusiness“.

TVF neketina artimiausiu metu keisti savo negatyvios Kipro ūkio prognozės ateinantiems metams.<br>AP asociatyvi nuotrauka
TVF neketina artimiausiu metu keisti savo negatyvios Kipro ūkio prognozės ateinantiems metams.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:40 AM

TVF padalinio Kipre vadovė Delia Velculsescu sakė, kad pritaikius reikiamas fiskalines priemones „šalies pažanga buvo didesnė“, nei tikėjosi analitikai. Visgi Kipras dar susidurs su „didelėmis problemomis“, todėl svarbu ir toliau taikyti taupymo politiką.

D. Velculsescu taip pat pranešė, kad TVF neketina artimiausiu metu keisti savo negatyvios Kipro ūkio prognozės ateinantiems metams. Gegužę TVF prognozavo, kad Kipro bendrasis vidaus produktas 2013 m., palyginus su 2012 m., smuks 8,7 proc., 2014 m.- dar 3,9 proc., o 2015 m. kiek atsigaus ir kilstelės 1,1 procento.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.