Rusijos sanitarinės tarnybos pripažino nekokybiškais 250 tonų obuolių ir vynuogių

Rusijos federalinė veterinarinės ir sanitarinės priežiūros tarnyba nurodė, kad 250 tonų iš Lenkijos, Italijos, Lietuvos, Turkijos ir Bulgarijos importuotų obuolių ir vynuogių buvo nekokybiškos. Trečiadienį apie tai spaudai pranešė pati tarnyba.

Iš viso per septynis šių metų mėnesius į Rusiją įvežta 6 tūkst. tonų nekokybiškų vaisių ir daržovių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Iš viso per septynis šių metų mėnesius į Rusiją įvežta 6 tūkst. tonų nekokybiškų vaisių ir daržovių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2013, 2:55 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:31 AM

„Praėjusią savaitę Grūdų kokybės vertinimo centro laboratorijos specialistų atlikto tyrimo metu užfiksuota 13 nekokybiškų vaisių siuntų, kurių bendras svoris siekia 250 tonų. Laboratoriniai tyrimai parodė, kad 113,8 tonos obuolių iš Lenkijos, Italijos, Lietuvos ir 136,3 tonos vynuogių iš Turkijos ir Bulgarijos buvo užteršti pesticidų likučiais ir nitratais. Jų kiekis vaisiuose viršija didžiausią leistiną lygį, nurodytą Rusijos kokybės standartuose“, - teigė veterinarijos ir sanitarinės priežiūros tarnybos atstovai.

Grūdų kokybės vertinimo centro duomenimis, iš viso per septynis šių metų mėnesius į Rusiją įvežta 6 tūkst. tonų nekokybiškų vaisių ir daržovių. Didžioji jų dalis, kiek daugiau nei 4,1 tūkst. tonų, į Rusiją pateko iš Lenkijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.