Jungsis dvi aviacijos elektronikos gamintojos

JAV komunikacijos ir aviacijos reikmenų gamintoja „Rockwell Collins“, dirbanti aviacijos ir gynybos pramonėje, nusprendė įsigyti vieną iš komunikacijų ir sisteminių tyrimų kūrimo lyderių aviacijos pramonėje ARINC (Aeronautical Radio, Incorporated) iš „Carlyle Group“ už 1,3 mlrd. JAV dolerių. Apie tai skelbiama „Rockwell“ pranešime.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2013, 2:32 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 AM

Šis dviejų stipriausių rinkos dalyvių susijungimas taps didžiausiu šiais metais aviacijos ir gynybos pramonės kapitalo suliejimu Šiaurės Amerikoje. Sandoriui dar turi pritarti priežiūros institucijos.

ELTA primena, kad 2011 metais JAV koncernas „General Electric“ sukūrė bendrą įmonę su Kinijos valstybine aviacijos pramonės kompanija „Aviation Industry Corporation of China“.

„Rockwell Collins“ kuria, gamina ir prižiūri komunikacijos priemones ir aviacijos elektroniką. Kompanija įsteigta 1933 metais, joje dirba apie 20 tūkst. žmonių. Apie 52 proc. jos pajamų 2012 metais sudarė valstybės užsakymai, 48 proc. - privataus sektoriaus sutartys. Kompanijos akcijomis prekiaujama Niujorko biržoje.

ARINC buvo įsteigta 1929 metais, ją 2007 m. spalį įsigijo investicinė grupė „Caryle Group“. Kompanijos būstinė įsikūrusi JAV Merilendo valstijos Anapolio mieste, o regioninės atstovybės - Londone ir Singapūre. Kompanija turi daugiau nei 80 įmonių visame pasaulyje, jose dirba apie 4 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.