„Ikea“ atlaidai: laisvą dieną tūkstančiai vilniečių traukė apsipirkti

Laisvą Žolinių dieną vilniečiai traukė ne į bažnyčias ar prie ežerų, o į naują parduotuvę „Ikea“. Prekybos centro atstovų teigimu, ketvirtadienį čia apsilankė dvigubai daugiau žmonių nei pirmąją darbo dieną. Visų norinčių apsipirkti automobiliai netilpo stovėjimo aikštelėje. Žmonės automobilius statė nebaigtoje stovėjimo aikštelėje.

„Ikea“ atstovų teigimu, jie tokio žmonių antplūdžio nesitikėjo, ir visi jų lūkesčiai buvo viršyti.<br>D.Umbraso nuotr.
„Ikea“ atstovų teigimu, jie tokio žmonių antplūdžio nesitikėjo, ir visi jų lūkesčiai buvo viršyti.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 15, 2013, 6:55 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:35 PM

„Ikea“ atstovų teigimu, jie tokio žmonių antplūdžio nesitikėjo, ir visi jų lūkesčiai buvo viršyti. Atidarymu laikomos pirmosios penkios dienos. Atidarymo dienos pasirinktos labai taikliai – trys iš jų laisvadieniai, reiškia, didelis pirkėjų srautas buvo užtikrintas.

Ketvirtadienį parduotuvę aplankę dvigubai daugiau žmonių – tūkstančio vietų stovėjimo aikštelė nesutalpino visų automobilių. Kai kurie buvo pastatyti tiesiog gatvėje link oro uosto. 

„Palikome vaikus namuose, o šiandien jau atvažiavome nusipirkti daiktų. Vaikai vakar sakė, kad jau nebenori čia važiuoti“, – juokėsi eilėje laukiantys vilniečiai. 

Tarp pirkėjų – daugybė šeimų su vaikais, nėščių moterų. Parduotuvėje lėtai žvalgėsi ir lazdele pasiramstantys senjorai – įdomu visiems. Žmonių tiek daug, kad grūstys susidarė ir pačioje salėje, kur yra siauri praėjimai.

„Buvome čia ir pirmąją dieną. Apsižiūrėjome daiktus ir išsirinkome ką norėtume nusipirkti. Pagalvojome, kad atidarymo dieną bus labai daug žmonių ir todėl bus labai didelės eilės. Nusprendėme, kad geriausia atvažiuoti kitą dieną. Akivaizdu, kad taip pagalvojome ne mes vieni“, – pasakojo milžiniškoje eilėje stovinti vilniečių pora.

Trečiojo vaiko besilaukianti moteris sakė, kad su vyru stengėsi apsipirkti kuo greičiau. Po didelę parduotuvę vaikščioti sunku, ypač kai vaikelis turi gimti artimiausiomis dienomis.

Paklausus ar specialiai nelaukė parduotuvės atidarymo, kad galėtų įsigyti kūdikiui reikalingų prekių, šeima tikino, kad tikrai ne: „Nusipirkome vaikišką kėdutę, nes jau reikėjo. Bet tikrai nelaukėme kada atsidarys parduotuvė, kad pigiau nusipirktume daiktų. O kainos čia svyruoja labai smarkiai. Viskas nėra labai jau pigu“.

Eilėse – šimtai

Eilės nusidriekė ne tik prie namų apyvokos daiktų skyriaus kasų, bet ir prie greitojo maisto užkandinių. Užsimanius dešrainio už litą, tenka palaukti įspūdingoje eilėje. Iš viso prie kasų lūkuriavo mažiausiai šimtas žmonių. Bet nuobodžiauti eilėje netenka – „Ikea“ darbuotojai vaišina sausainiais, dalina gėrimus. Pavargusius žmones tai nuteikia smagiai.

„Iš ryto nebuvo labai graži diena, todėl ir atvažiavau čia. Dabar gal jau gražesnė? Tačiau norėjau įsigyti daiktų. Kataloge nusižiūrėjau ko noriu ir dabar per keletą dienų žadu nusipirkti. Išleisiu apie tūkstantį litų“, – sakė vilnietė Kristina.

Jos nuomone važiuojant „aklai“ ir nežinant ko nori, čia galima išleisti ir kur kas daugiau nei planuota. Parduotuvės išdėstymas toks, kad norint išeiti reikia pereiti visas sales: „Pirmoji mintis buvo tokia, kad kur čia išėjimas. Vėliau, atvažiavus jau ne pirmą kartą, bus lengviau“.

Atšaukė du lovelių modelius

„Ikea“ ketvirtadienį atšaukė dviejų modelių vaikiškas lovas, nustačius kelis rėmo metalinio strypo lūžio atvejus.

Toks gedimas, po kurio lieka aštrūs kraštai, nustatytas kai kuriose lovelių „Kritter“ ir „Sniglar“ serijose.

Kad vaikai nesusižeistų į aštrią lūžusios detalės kraštą, tokią lovelę įsigijęs pirkėjas gali grąžinti ją „Ikea“ parduotuvei, arba pakeisti ją, arba nemokamai gauti taisymo komplektą.

Grupės „Ikea“ atstovės spaudai Švedijoje Anna Pilkrona Godden teigimu, Skandinavijos šalyse minėtų dviejų modelių lovelių parduota apie 10 tūkst. Tačiau ji negalėjo pasakyti, kiek jų parduota kitose šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.