Kelionė po „Ikea“ parduotuvę lietuviams tapo smagia pramoga

Trys valandos ar net pusdienis. Tiek vilniečiams negaila laiko lankantis naujoje „Ikea“ parduotuvėje, kad įsigytų baldų ar kitų namams reikalingų daiktų.

Užtrukęs pusantros valandos ir prisikrovęs prekių Mantas į parduotuvę žadėjo tą pačią dieną eiti dar kartą.<br>T.Bauro nuotr.
Užtrukęs pusantros valandos ir prisikrovęs prekių Mantas į parduotuvę žadėjo tą pačią dieną eiti dar kartą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Aug 17, 2013, 1:53 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:48 PM

Iki 40 metų, neblogai uždirbantis, ne kartą lankęsis užsienyje, gal net ir uždarbiavęs, mokantis lyginti kainas. Tai vilniečio, pirmomis dienomis po atidarymo apsilankiusio baldų milžinės „Ikea“ parduotuvėje, portretas, rašo dienraščio "Lietuvos rytas" priedas "Sostinė".

Į akis krinta tai, kad tarp pirkėjų, užsukusių į naują parduotuvę Vilniuje, nemažai buvo tokių, kurie anksčiau lankėsi ir pirko „Ikea“ centruose Lenkijoje, Norvegijoje ar Ispanijoje.

Vežimėliai, krepšiai prikrauti įvairiausių prekių, bet nuotaika po kelių valandų parduotuvėje neprasta.

Nors užsienyje ne kartą apsipirkę vilniečiai reiklūs naujam prekybos centrui, didesnių priekaištų nereiškė nė vienas.

Pirkiniai. Justinas trečiadienį į lengvąjį automobilį mėgino įgrūsti ką tik įsigytą stalą. Nors jis supakuotas plokštėmis, tai daryti sunkiai sekėsi. Šalia stovinti Justina galėjo padėti tik žvilgsniu.

Stalą pirko ir Mantas. Jis dar žadėjo eiti ieškoti baldų vonios kambariui.

Miglė ir Tomas Litvinai prekių buvo prisikrovę net du vežimėlius. Išėję į lauką jie lūkuriavo tėvų, kurie turėjo atsistumti dar vieną vežimėlį.

Šeima išsirinko kėdžių, kilimų, šiukšlių rūšiavimo priemonių. Po prekybos centrą jie vaikščiojo su mažyle Vakare.

Viola nusipirko penkis lauko fotelius su pagalvėlėmis: „Gyvenu Bendorėliuose, ieškojau išskirtinių baldų terasai. Viskas, ką mačiau kitose parduotuvėse, buvo pabodę, matyta kaimynų namuose. O tokių fotelių dar niekas neturi.“

Artūras Bendoraitis išsirinko tik vonios veidrodį su lentyna. Jis taip pat ieškojo kėdžių valgomajam, bet matytos jam pasirodė per brangios.

Laikas. Viola sakė, kad parduotuvėje praleido net pusdienį. Apžiūrėjo prekes, numatė, ką pirks ateityje, todėl sugaišto laiko moteriai negaila.

Užtrukęs pusantros valandos ir prisikrovęs prekių Mantas į parduotuvę žadėjo tą pačią dieną eiti dar kartą ir joje praleisti mažiausiai dar tiek pat laiko.

„Prekių pasirinkimas parduotuvėje didelis, todėl tiek ir sugaišiu“, – aiškino vilnietis.

Kad išsirinktų stalą ir dar kelias smulkmenas, Justina ir Justinas prekybos centre praleido pustrečios valandos.

Pirkinius jie prieš tai jau buvo išsirinkę iš prekių katalogo.

Išlaidos. 39,99 lito – tiek vilnietis A.Bendoraitis sumokėjo už veidrodį su lentyna. „Buvau pasiruošęs išleisti daugiau, bet nemažai prekių netiko. Pinigų į kairę ir į dešinę nemėtau“, – aiškino vyras.

Mantas parduotuvėje išleido gerokai daugiau – apie pusę tūkstančio litų. Jei jam pavyks rasti baldus vonios kambariui, suma išaugs.

Viola už fotelius sumokėjo 895 litus.

Ji tikisi, kad lauko baldai bus tinkami naudoti ne mažiau kaip dešimtmetį.

„Nors planuojame išleisti mažiau, paprastai išleidžiame daugiau. Bet tai jau ne pirmas kartas“, – atsiduso M.Litvinienė.

Viltys. Justina ir Justinas ne kartą anksčiau lankėsi „Ikea“ parduotuvėje Lenkijoje.

„Žinojome, ko tikėtis – manėme, kad pirmomis dienomis parduotuvėje bus daug žmonių. Bet jie išsiskirstė didžiuliame plote, tad grūsčių nebuvo“, – džiaugėsi Justina.

Norvegijoje gyvenantys ir atostogų į Vilnių grįžę M. ir T.Litvinai prisipažino, kad abiem „Ikea“ jau seniai patinka. Jų nenuvylė ir parduotuvė Vilniuje.

Viola taip pat yra pirkusi miegamojo baldus „Ikea“ parduotuvėje Poznanėje. „Nebereikės beveik dešimt valandų keliauti Lenkijos keliais ir tiek pat grįžti atgal. Viską rasiu čia, vos pusvalandis nuo namų“, – kalbėjo vilnietė.

Kainos. M.Litvinienės nuomone, kainos Vilniuje yra apie 10 procentų mažesnės nei kitose „Ikea“ parduotuvėse užsienyje. O kai kurios smulkmenos, pavyzdžiui, žvakės, kainuoja perpus pigiau.

A.Bendoraitis, lankęsis „Ikea“ Ispanijoje, sutiko, kad Vilniuje kai kurių prekių kainos mažesnės. Tačiau prieš perkant reikėtų apsilankyti kitose sostinės baldų parduotuvėse.

A.Bendoraitis parduotuvėje „Ikea“ jau buvo nusižiūrėjęs lentynas už beveik 500 litų. Bet paskui prisiminė, jog žiemą gerokai didesnes lentynas kitame sostinės prekybos centre matė už 530 litų. „Ne viskas taip ir pigu“, – pratarė vilnietis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.