Premjerai: tarp Rusijos ir Ukrainos nėra prekybos karo

Ukrainos premjeras Nikolajus Azarovas ir Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas mano, kad kilusių sunkumų dėl sustiprėjusios prekių iš Ukrainos pasienio kontrolės nereikėtų vadinti prekybos karu. Apie tai buvo pranešta po sekmadienį vykusio telefoninio pokalbio tarp abiejų šalių vyriausybių vadovų, praneša „RIA Novosti“.

Rusijos muitinė nuo rugpjūčio 14 d. sustiprino prekių iš Ukrainos kontrolę, o vėliau Ukrainos įmonės pranešė, kad jų eksportas į Rusijos rinkas beveik užblokuotas.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Rusijos muitinė nuo rugpjūčio 14 d. sustiprino prekių iš Ukrainos kontrolę, o vėliau Ukrainos įmonės pranešė, kad jų eksportas į Rusijos rinkas beveik užblokuotas.<br>M.Kulbio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 1:24 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:04 PM

„Abu vyriausybių vadovai yra įsitikinę, kad negalime teigti, jog tarp Ukrainos ir Rusijos vyksta prekybos karas“, - pranešama Ukrainos vyriausybės svetainėje.

D.Medvedevas ir N.Azarovas susitarė pasikonsultuoti dėl prekybinių ir ekonominių šalių tarpusavio santykių, be to, susitikti pasitarti turėtų ir abiejų šalių muitinių tarnybų vadovai.

Rusijos muitinė nuo rugpjūčio 14 d. sustiprino prekių iš Ukrainos kontrolę, o vėliau Ukrainos įmonės pranešė, kad jų eksportas į Rusijos rinkas beveik užblokuotas. Ukrainos darbdavių federacija paskaičiavo, kad šalies eksportuotojai dėl tokių veiksmų iki metų pabaigos praras 2,5 mlrd. JAV dolerių. Valstybė pirmadienį nuspręs, ar kreiptis į Pasaulinę prekybos organizaciją dėl kilusių sunkumų.

Buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka mano, kad šalies eksportuotojai kenčia nuo Rusijos valdžios bandymų neleisti šaliai prisijungti prie Europos Sąjungos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.