Dezinfekcijos paslaugų įkainius nustatys VMVT

Vyriausybė nutarė, kad transporto priemonių dezinfekcijos Baltarusijos pasienyje tvarką ir tarifus nustatys Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT). Nors Premjeras Algirdas Butkevičius transporto priemonių dezinfekciją įvardija kaip paslaugą, jos atsisakyti, pasak Premjero, nebus galima.

Vyriausybė nutarė, kad transporto priemonių dezinfekcijos Baltarusijos pasienyje tvarką ir tarifus nustatys Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba<br>D.Umbraso nuotr.
Vyriausybė nutarė, kad transporto priemonių dezinfekcijos Baltarusijos pasienyje tvarką ir tarifus nustatys Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2013, 5:22 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:00 PM

„Mes priėmėme tokią tvarką, kaip atlieka ir kitos valstybės įmonės ar biudžetinės organizacijos, kurios teikia paslaugas, ir už tas paslaugas yra mokama. Tai reiškia, kad VMVT pati nustatys tvarką, kaip dezinfekavimą toliau atliks ir kiek bus mokama už paslaugas“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Vyriausybės vadovo teigimu, įmokų už dezinfekciją negalima įvardinti kaip rinkliavos, mat įvedant rinkliavą procedūra būtų sudėtingesnė, tektų Seime svarstyti ir pakeisti Rinkliavų įstatymą. Tačiau paklaustas, ar bus įmanoma atsisakyti mokamos dezinfekcijos paslaugos, A. Butkevičius buvo kategoriškas.

„Mes daug ko gyvenime nenorime, bet turime mokėti už paslaugą kai kada, kad apsaugotume rinką, nes gali būti tokios pasekmės, kad vežėjai neturės ką vežti“, - sakė Premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, palengvinti finansinę naštą vežėjams bus bandoma bendradarbiaujant su Žemės ūkio ministerija. Tikimasi, kad šios ministerijos programose bus rasta papildomų lėšų ir vežėjams bus nustatytas mažesnis paslaugos mokestis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.