Kodėl vilniečiai turėtų sugrįžti į Varšuvos „Ikea“?

Nes ten - mažesnės kainos. Praėjusią savaitę Vilniuje atidaryta pirmoji Švedijos koncerno baldų parduotuvė Baltijso šalyse. „Tikiu, kad „Ikea“ dėka sovietinis butas gali įgauti daug spalvų“, - per atidarymą sakė sostinės meras Artūras Zuokas.

Vilniečiai šturmavo "Ikea".<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vilniečiai šturmavo "Ikea".<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ewelina Mokrzecka (zw.lt)

Aug 21, 2013, 5:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:58 PM

Vilniečiai tikriausiai tuo patikėjo iš visos širdies, nes eilės prie prekybos centro driekėsi nuo pat ryto iki vėlyvo vakaro. Ar Lietuvos gyventojai bus ištikimi Vilniaus „Ikea“, ar vis tiek apsipirkti važiuos į Varšuvą?

Kodėl? Nes kainos skiriasi ir ne keliomis dešimtimis, o keliais šimtais litų.

Buitinės technikos ir baldų kainos

Gyventojai, kurie norės iš naujo įrengti savo būstą, ši kartą skandinavišku stiliumi, tikrai sutaupys, jeigu nuvyks į Varšuvą. Už orkaitę, kuri Vilniaus „Ikea“ parduotuvėje kainuoja 1480 Lt, Lenkijoje sumokės 974 Lt, už skalbimo mašiną Vilniuje - 1990 Lt (Lenkijoje 1543 Lt), už mikrobangų krosnelę 1690 Lt (Lenkijoje 1300 Lt).

Santykinai brangesni yra ir vonios kambario baldai. Pavyzdžiui, praustuvės spintelės kaina Lietuvoje - 479 Lt, Lenkijoje - 389 Lt, panašūs skirtumai išlieka ir lyginant miegamojo, dienos kambario, vaikų kambario įrengimą. Vidutinis kainų skirtumas yra apie 20-30 proc.

Drąsiai galima pirkti interjero detales, indus bei audinius. Čia kainų skirtumas nėra didelis - kaina litais ir zlotais yra tokia pati. Pavyzdžiui už pakabos Vilniuje ir Varšuvoje kainuoja 19,99 Lt ir 19,99 zl,(16,25 Lt).

Norintys įsigyti tik keletą smulkmenų, žymiai daugiau pinigų išleis degalams.

„Ikea“ paslaugos

Įdomu tai, kad Varšuvoje nupirktų baldų transportavimas kainuoja penktadaliu pigiau, nors atstumai Lenkijos sostinėje yra žymiai didesni. Vilniuje transporto paslauga kainuoja 59 Lt, o iki 50 km už Vilniaus - 79 Lt.

Surinkimo kaina - 99 Lt bei 8 proc. nuo pirkinio vertės. Už surinkimo komandos atvažiavimą į vietą reikės mokėti 199 Lt ir dar 8 proc. nuo užsakyto pirkinio vertės.

Po apsipirkimo už švediškus pietus taip pat teks mokėti daugiau - kainos Vilniaus „Ikea“ restorane yra tokios pačios, kaip ir kainos zlotais Varšuvoje- užtenka konvertuoti valiutą, ir sąskaita bus keliais litais brangesnė.

Ar lietuviai apsipirkinės Vilniaus „Ikea“ parduotuvėje? Ar ji taps gardžiu kąsniu kaimynams baltarusiams, kurie jau pradėjo prekybos centro šturmą, laikas parodys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?