H&M atidarymas - per pusantros valandos parduotuvę aplankė 4 tūkst. žmonių

Šeštadienį – vienos populiariausių drabužių parduotuvių H&M atidarymas. Tūkstančiai pirkėjų nekantraudami laukė atidarymo laiko. Pirmieji laimingieji gavo 350 litų vertės dovanų korteles. Jie prie parduotuvės budėjo jau nuo ketvirtadienio. 50 litų vertės dovanų kortelės buvo išdalintos per pirmąsias penkias minutes.

Jaunimas užplūdo „Akropolį“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jaunimas užplūdo „Akropolį“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 24, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:42 PM

Praeiviams - „masinė psichozė"

Vilniaus „Akropolio“ valdytojo Česlovo Urbonavičiaus teigimu, prieš vienuoliktą valandą prie parduotuvės nusidriekė pusantro tūkstančio žmonių eilė. Visi laukiantys buvo išrikiuoti tvarkingoje eilėje.

Aikštelė prie parduotuvės tapo šokių zona – susirinkę žmonės šoko, garsiai buvo leidžiama muzika. Prie jų prisidėjo maždaug šimtas viduje besilinksminančių H&M parduotuvės darbuotojų.

Prieš atidarymą apie 2 tūkstančiai žmonių pradėjo skanduoti parduotuvės pavadinimą. Vėliau parduotuvės atstovai patvirtino, kad per valandą parduotuvę aplankė 2,5 tūkst. žmonių, o per pusantros valandos - 4 tūkst.

Pro šalį traukiantys kiti pirkėjai tai vadino „masine psichoze“.

Merginai pasidarė silpna

Prie Vilniaus „Akropolio“ budėjo Greitosios medicinos pagalbos ekipažas, buvo daug apsaugos darbuotojų. Jų teigimu, naktį neramumų nebuvo.

Greitosios pagalbos medikų teigimu, silpna pasidarė vienai merginai, kuri atidarymo laukė visą naktį: „Mergaitei skaudėjo skrandį, tai davėme vaistų ir ji pasijuto geriau.

Didesnių nesklandumų nebuvo. Labai džiaugiamės, kad visas atidarymas vyko sklandžiai ir nebuvo sambrūzdžio, kurio metu galėjo nukentėti žmonės“.

Minioje pasimetė vaikai

Tvarką prie įėjimo palaikė daugybė apsaugos darbuotojų. Jie pirkėjus įleidinėjo palaipsniui. Nuo atidarymo praėjus pusantros valandos, apsipirkti norintys žmonės turėdavo palaukti apie dešimt minučių.

„Viduje per daug žmonių. Nenorime, kad prasidėtų grūstis ir stumdymasis“, – sakė vienas apsauginių. Parduotuvei pradėjus darbą, iš garsiakalbių netruko pasklisti pranešimai apie pasimetusius mažamečius vaikus.

 Kitas apsaugos darbuotojas pabrėžė, kad parduotuvė yra gerai apsaugota. Anot jo, į tokius atidarymus ateina ir patyrę ilgapirščiai.

„Ateina ir vagys. Incidentų dar nebuvo, tačiau šioje parduotuvėje labai daug kamerų. Jų išdėstymas yra labai apgalvotas, ir jos filmuoti gali bet kuria kryptimi. Vagys čia nepasislėps“, – tikino vienas iš parduotuvę saugančių darbuotojų.

Antplūdis - rekordinis

„Tai - fantastiškas renginys. Dabar Vilnius pasikeis visiems laikams. O šie žmonės daro istoriją. Mes esame sužavėtos“, – atidarymo metu teigė švedų parduotuvės atstovė spaudai Tiina Miettinen ir „H&M" vadovė Suomijoje bei Baltijos šalyse Marika Pyykkö.

Jų teigimu, susirinkusių žmonių skaičius viršijo H&M atstovų lūkesčius: „Tai pagerino visus rekordus. Tikrai nemanėme, kad į atidarymą ateis tiek pirkėjų“.

T.Miettinen ir M.Pyykkö nuomone, penkios parduotuvės Vilniuje yra optimalus skaičius: „Lietuvos pirkėjai laukė labai ilgai. Ir dabar, kai pagaliau atidarėme šias parduotuves, norėjome tai padaryti gerai. Mes to ilgai siekėme. O kai jų yra penkios, kiekvienas galės pasirinkti, kuri parduotuvė jiems maloniausia“.

T.Miettinen nustebo ir džiaugėsi, kad atidarymo metu buvo labai daug vaikinų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.