Naktiniai stovyklautojai prie H&M: „Bijome, kad nepradėtų muštis“

Vidurnaktis. Ištuštėjusiame prekybos centre tik viena jo dalis lieka klegėti. Penktadienio naktį prie „Akropolyje“ esančios H&M parduotuvės įsikūrė apie du šimtai jaunuolių. Visi jie laukė šeštadienio ryto, kai duris atvers nauja parduotuvė. O šeštadienį ryte prie parduotuvės jau būriavosi tūkstantinė minia.

Penktadienio naktį prie „Akropolyje“ esančios H&amp;M parduotuvės įsikūrė apie du šimtai jaunuolių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Penktadienio naktį prie „Akropolyje“ esančios H&amp;M parduotuvės įsikūrė apie du šimtai jaunuolių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 24, 2013, 2:32 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:45 PM

Kaip atrodo nakvynė ir kokia laukiančių nuotaika – lrytas.lt fotoreportaže.

Pirmi dešimt laukiančių – atskirti nuo kitų. Jie prie parduotuvės laukė jau nuo vakar. Ryte buvę entuziastingi ir linksmi, vidurnaktį startinis dešimtukas jau atrodė pavargęs.

„Žinoma, pavargome. Jeigu kilimas būtų minkštesnis, būtų geriau. O dabar skauda nugarą ir šonus. Gerai bent tiek, kad galima pasivaikščioti“, – pasakojo jie.

Pirmasis dešimtukas gavo H&M apklotus. Likę bandė įsitaisyti savo atsivežtuose miegmaišiuose.

Kiti žmonės pradėjo rinktis apie aštuntą valandą vakaro. Absoliuti dauguma – moksleiviai arba studentai. Jaunuoliai laiką leido žaisdami stalo žaidimus, žiūrėdami filmus ar pliekdami kortomis.

„Svajojome naktį pernakvoti prekybos centre. Esame jauni, vasarą nėra ką veikti, todėl ir galime veltis į tokias avantiūras“, – pasakojo jaunuoliai.

„Tėvai iš manęs tik pasijuokė, kad sugalvojau tokią nesąmonę“, – juokėsi prie parduotuvės laukianti Kotryna. Nuolatos juokavę merginos ir vaikinai buvo truputį sunerimę dėl rytojaus: „Bijome, kad šeštadienį ryte niekas nepradėtų muštis“.

Išleis keletą šimtų

Pirmieji dešimt gaus 350 litų, o kiti trys šimtai – 50 litų vertės dovanų korteles. Jaunuoliai pasiryžę nusipirkti įvairių drabužių ir aksesuarų.

Iš Alytaus atvykęs Emilis tikino, kad yra nusižiūrėjęs kelnes: „O kodėl nenusipirkti, jeigu gausis ir penkiasdešimties litų nuolaida?“

Jaunuoliai prasitarė ir kiek ketina išleisti – daugumai tėvai davė apie tris ar keturis šimtus litų. Tačiau juo išleisti žadėjo atsakingai: „Jeigu nebus gražių daiktų, nieko ir nepirksime“.

Lūkuriuojantiems prie parduotuvės, nereikėjo valgyti vien savo atsivežtų sumuštinių ar mišrainių. Visi laukiantys gavo 7 litų vertės kuponus. Už juos, gretimoje kavinėje, jie galėjo nusipirkti bandelių. Tos pačios kavinės darbuotojai dalino ir spurgas.

Laukiančius žmones prižiūrėjo daug apsaugos darbuotojų. Jų buvo apie penkiolika. Jie saugojo, kad jaunimas nenueitų tolimesnes į prekybos centro patalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.