Rusija įdėmiau tikrins lenkišką kiaulieną

Remiantis užsienio žiniasklaidos išplatintais pranešimais, Rusijos Federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba („Rosselkhoznadzor”) nusprendė sugriežtinti importuojamų lenkiškos kiaulienos gaminių kontrolę.

Kiaulienos lašinių siuntoje, kurių gamintoja buvo nurodyta Lenkijos įmonė, rusai aptiko Ispanijoje pagamintų lašinių.<br>"Lrytas.lt" archyvo nuotr.
Kiaulienos lašinių siuntoje, kurių gamintoja buvo nurodyta Lenkijos įmonė, rusai aptiko Ispanijoje pagamintų lašinių.<br>"Lrytas.lt" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 6:05 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:17 PM

Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgus į tai, kad importo kontrolės metu apžiūrint krovinį, kiaulienos lašinių siuntoje, kurių gamintoja buvo nurodyta Lenkijos įmonė, rasta Ispanijoje pagamintų lašinių.

Kaip teigė „Rosselkhoznadzor” specialistai, lašiniai buvo paženklinti Ispanijos įmonės, neturinčios eksporto į Rusiją ir Muitų sąjungą leidimo, identifikavimo ženklais. Šiai Ispanijos įmonei 2012 m. balandžio mėnesį buvo įvesti importo apribojimai ir uždrausta jos produkciją importuoti į Muitų sąjungos teritoriją.

Tuo pačiu ,,Rosselkhoznadzor” informavo, kad šį mėnesį aptiko E. coli bakterijų lenkiškuose mėsos gaminiuose bei šaldytuose kiaulienos ir jautienos produktuose, kurie buvo pagaminti įmonėse ,,Zaklady Mięsne Carnis Ratas Bronisław Rowecki SP J” ir ,,Zakład Przemysłu Mięsnego Biernacki sp. z o.o”.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.