Uždaroma geležinkelio keltų linija Klaipėda-Zasnicas

Dėl nuolat mažėjančio geležinkelio krovinių srauto nuo rugsėjo pabaigos bendrovė „DFDS Seaways“ uždaro geležinkelio keltų maršrutą Klaipėda-Zasnicas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 29, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:19 PM

Sprendimą nutraukti reisus DFDS priėmė po to, kai vienintelis linijoje likęs didelis geležinkelio klientas nutraukė krovinių gabenimo sutartį.

„Mes sunkiai dirbome, kad rastume naujų klientų ir padidintume gabenimo apimtis bei pagerintume rezultatus, deja, mūsų pastangos nedavė vaisių. Tai reiškia, kad linijos rezultatai toliau blogės, o atsižvelgdami į naują sieros kiekio kure reglamentavimą, kuriuo nuo 2015 metų sausio 1 dienos nustatomas mažo sieringumo jūrinio kuro naudojimas, netikime, kad ateityje sugebėtume liniją padaryti pelninga. (...)“, - sako „DFDS Seaways“ viceprezidentas Andersas Refsgaardas.

DFDS teigia, kad keleiviams ir krovinių vežėjams bus pasiūlyta alternatyvi linija Klaipėda-Kylis, o maršrute Klaipėda-Zasnicas dirbę jūrininkai bus nukreipti dirbti kitur.

„Šiuo metu planuojame keltą panaudoti vienoje iš kitų savo linijų Baltijos jūroje ir tokiu būdu tikimės kiek įmanoma labiau minimizuoti jūrininkų darbo vietų mažėjimą“ - teigia A.Refsgaardas.

DFDS keltai nuo 2001 metų plaukiojo istoriniu geležinkelio keltų maršrutu tarp Zasnico (Mukrano) Vokietijoje ir Klaipėdos Lietuvoje. Šia linija keltais buvo gabenami geležinkelio vagonai, sunkvežimiai, lengvieji automobiliai ir keleiviai. Geležinkelio vagonų gabenimas buvo ašine paslaugų dalimi, ją palaikė Lietuvos ir Vokietijos nacionalinės geležinkelių bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.