Kelionių rinkos naujokams skrydžiai į Kiprą atrodo pernelyg pavojingi

Dar tik besirengiantis pirmajam skrydžiui Lietuvos kelionių rinkos naujokas „Go Planet Travel“ atšaukia keliones į vieną iš savo siūlomų ilsėtis šalių – Kiprą. Šitaip kelionių įmonė reagavo į JAV prezidento vis ryžtingesnius užmojus pradėti karinius veiksmus Sirijoje, nuo kurios ne taip toli yra ir Kipras. Tuo tarpu Lietuvos užsienio reikalų ministerija pavojų Kiprui dėl Sirijos neįžvelgia.

"Žmonių nerimas suprantamas. Juk jei jiems gulint paplūdimyje pradėtų skraidyti naikintuvai, nebūtų malonu. Man, kaip aviacijos maniakui, gal ir smalsu būtų, bet kitiems – tikrai ne“, - mano "Go Planet Travel" vadovas K.Urbelionis.<br>D.Umbraso nuotr.
"Žmonių nerimas suprantamas. Juk jei jiems gulint paplūdimyje pradėtų skraidyti naikintuvai, nebūtų malonu. Man, kaip aviacijos maniakui, gal ir smalsu būtų, bet kitiems – tikrai ne“, - mano "Go Planet Travel" vadovas K.Urbelionis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Sep 5, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:17 PM

Kaip lrytas.lt paaiškino „Go Planet Travel“ direktorius Karolis Urbelionis, suplanuoti skrydžiai į Kiprą ir kelialapių į šią salą pardavimas nutraukiamas, mat vis dažniau kelionių organizatorius sulaukia sunerimusių klientų skambučių.

„Žmonės, nusipirkę kelionę į Kiprą, skambina ir klausia, ar ten saugu. Kai kurie netgi atsisako kelionių nekreipdami dėmesio, kad atgaus ne visus už ją sumokėtus pinigus. Todėl, kad tokių dalykų nebūtų, nutarėme patys atsisakyti kelionių į Kiprą. Juk jis visai šalia Sirijos“, - aiškino K.Urbelionis.

Pasak jo, tokių žingsnių jie nutarė imtis JAV Senato komitetui pritarus jėgos panaudojimui Sirijoje, perskaitę Kipro vyriausybės pranešimus.

Tuo tarpu URM interneto puslapyje rašoma, kad Kipras nėra šalių, į kurias vykstant patariama atkreipti dėmesį į kelionės saugumą, sąraše.

Savo klientams „Go Planet Travel“ siūlo mainais į poilsį Kipre rinktis keliones į Turkiją, Tunisą arba Kretos salą Graikijoje. Tiems, kurie sutinka su tokiais mainais, siūloma 30 proc. nuolaida, tiems, kas nenori ilsėtis kitur, bus grąžinami pinigai.

Pasak K.Urbelionio, įsigijusiųjų keliones į Kiprą skaičius siekia apie 200.

„Į Kiprą buvome suplanavę tik keturis skrydžius. Jei kas ten nutiktų ir turistus tektų susigrąžinti, būtų labai didelės išlaidos mums.

Žmonių nerimas suprantamas. Juk jei jiems gulint paplūdimyje pradėtų skraidyti naikintuvai, nebūtų malonu. Man, kaip aviacijos maniakui, gal ir smalsu būtų, bet kitiems – tikrai ne“, - mano K.Urbelionis.

Dėl Kipro nesėkmių yra patyrę ir kiti kelionių rengėjai. Tiesa, tuomet jų planus drumstė ne karas. Tiesiog lietuviai ne itin mėgo ilsėtis Kipre, laikė poilsį ten brangiu. Tiesa, trauką į Kiprą atgaivino oro bendrovė „Ryanair“, į Pafosą šioje saloje skraidinanti iš Kauno. Ji skrydžių į Kiprą nenutraukia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.