Kipro parlamentas pritarė eiliniam finansinės paramos paketui

Kipro parlamentas pakartotinio balsavimo metu pritarė įstatymo projektams, būtiniems norint gauti iš euro zonos šalių paramą, informuoja „Reuters“ remdamasi šalies Finansų ministerija.

Kipro parlamentas pakartotinio balsavimo metu pritarė įstatymo projektams, būtiniems norint gauti iš euro zonos šalių paramą<br>AP nuotr.
Kipro parlamentas pakartotinio balsavimo metu pritarė įstatymo projektams, būtiniems norint gauti iš euro zonos šalių paramą<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-06 12:52, atnaujinta 2018-03-01 12:56

Kipras turi priimti du įstatymo projektus, užtikrinančius šalies bankų kontrolę ir reformą, kaip vieną iš sąlygų norint gauti 1,5 mlrd. eurų paramą.

Per pirminį balsavimą 23 parlamentarai pasisakė prieš įstatymo projektus, 21 juos palaikė.

Kipro finansų ministras Haris Georgiadas skubiai atvyko į parlamentą konsultacijoms su įstatymų leidėjais. Po finansų ministerijos vadovo susitikimo su parlamentarais per pakartotinį balsavimą įstatymo projektai buvo patvirtinti.

Europos stabilumo mechanizmas (ESM) 2013 m. gegužę patvirtino informaciją apie pirmosios paramos dalies išmokėjimą Kiprui. Iš tarptautinių kreditorių Kipras turi gauti iš viso 10 mlrd. eurų. Pagrindinę paramos dalį - 9 mlrd. eurų - skirs ES per ESM.

Iš viso Kiprui reikalingas 23 mlrd. eurų finansavimas. Apie 5-7 mlrd. eurų Kipro vyriausybė, pagal susitarimą su ES, turi surinkti pati. Be kreditorių paskirtos paramos salos finansinė sistema būtų sužlugusi, o Kipras būtų pirmoji valstybė, palikusi euro zoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.