Klientų gyvybės draudimu pasirūpino kredito unija

Vilniaus regiono kredito unijos naujų Vilniaus skyriaus klientų aptarnavimo patalpų duris pravėrusius žmones pasitinka jau 17 metų gyvuojantis prekės ženklas – unijos pavadinimą apglėbusios rūpestingos rankos. Toks įvaizdis – neatsitiktinis: ši unija pirmoji šalyje ėmė iš uždirbtų lėšų drausti savo narius.

K.Simonovič (kairėje) ir M.Piotrowska neslėpė, kad pradėti Vilniaus regiono kredito unijos ir tarptautinės draudimo kompanijos „Metlife” bendradarbiavimą nuspręsta sutapus požiūriui į klientus ir rūpinimąsi jų gerove.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
K.Simonovič (kairėje) ir M.Piotrowska neslėpė, kad pradėti Vilniaus regiono kredito unijos ir tarptautinės draudimo kompanijos „Metlife” bendradarbiavimą nuspręsta sutapus požiūriui į klientus ir rūpinimąsi jų gerove.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simonas Liutkus

Sep 7, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:37 PM

„Mes dirbame tam, kad suteiktume savo nariams saugumą, rūpintumės jais. Tuo ir skiriamės nuo bankų, kurių uždirbtas pelnas paskirstomas vienam ar keliems akcininkams.

Esame patikimas, atsakingas ir padedantis kurti finansinę ateitį partneris. Dirbame tam, kad galėtume skirti pelno visiems unijos nariams, siūlydami didesnes indėlių palūkanas ir kitas finansines paslaugas už patrauklesnę kainą”, – pasakojo Vilniaus regiono kredito unijos administracijos vadovė Kristina Simonovič.

Sėkmingai išlaikė egzaminą

Viena ilgiausiai Lietuvoje veikiančių unijų sėkmingai darbuojasi jau 17 metų. Jos veikla yra stabili, net ir Lietuvos bankui pradėjus griežčiau prižiūrėti kredito unijas, Vilniaus regiono kredito unija atsakingai vykdo finansinėms institucijoms keliamus reikalavimus.

Unijos aktyvai šiuo metu siekia apie 20 mln. litų. Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius ji uždirbo apie 150 tūkst. litų pelno.

Maža to, K.Simonovič šiais metais buvo viena iš trijų šalies kredito unijų vadovų, išlaikiusių Lietuvos banko parengtą gana sudėtingą egzaminą.

Unija ne tik priima indėlius ar išduoda paskolas savo klientams, bet ir siūlo papildomų paslaugų. Pavyzdžiui, iš klientų įmokos priimamos be jokio mokesčio, pervedimai internetu – irgi nemokami.

Vilniaus regiono kredito unija drąsiai žvelgia į ateitį, remia ir skatina kūrybiškas, iniciatyvias, drąsias, išliekamąją vertę turinčias idėjas bei projektus.

Siūlo gyvybės draudimą

„Kredito unijos vadovybė nusprendė unijos nariams suteikti papildomą saugumą ir garantijas”, – pasakojo K.Simonovič.

Nuo šių metų rugpjūčio Vilniaus regiono kredito unija pirmoji visoje šalyje savo lėšomis pradėjo drausti savo narius, imančius paskolą. Jiems suteikiamas tarptautinės kompanijos „Metlife” gyvybės ir nelaimingų atsitikimų draudimas.

Kam jis reikalingas? Ogi tam, kad paskolos gavėjui patekus į nelaimę jo šeima ar artimieji nepatirtų didžiulių nuostolių.

Skaudžiausio nutikimo – mirties – atveju draudimo sumos pakaktų gana ilgai mokėti paskolos įmokas, o jei nemaža jų dalis jau grąžinta, paveldėtojams dar ir liktų išmokų.

Buvo nelengva patikėti

Pasak K.Simonovič, rugpjūtį pristačius tokią naujovę toli gražu ne visi klientai buvo linkę patikėti, kad visa tai – nemokama.

„Žmonės klausinėjo, ar jiems tikrai už draudimą nereikės papildomai mokėti. Bet iš tiesų nereikėjo ir nereikės, dėl to neišaugo nei palūkanos, nei administravimo ar kitokie mokesčiai.

Maža to, nusprendėme savo sąskaita apdrausti ir tuos savo narius, kurie dar anksčiau buvo paėmę paskolas”, – pasakojo unijos vadovė.

Ateityje sukaupusi pakankamai pelno unija ketina drausti ne tik paskolų gavėjus, bet ir visus savo narius, kurių dabar yra apie 2100.

Sutapo požiūriai

Derėdamiesi su „Metlife” atstovais Vilniaus regiono kredito unijos vadovai siekė sulaukti išskirtinės paslaugos, kuri pabrėžtų socialinę atsakomybę ir rūpinimąsi savo klientais.

Lietuvoje įprasta, kad gyvybės draudimo polisus perka arba patys fiziniai asmenys, arba jų darbdaviai. Šiuo atveju „Metlife” pirmąsyk šalyje ėmė drausti vadinamąją atvirą grupę – žmones, kurie su įmone nesusiję darbo santykiais.

47 pasaulio šalyse veikiančios draudimo kompanijos Baltijos šalių regiono vadovė Malgorzata Piotrowska pripažino, jog ir draudikams Lietuvoje tai buvo naujovė. Bet tokia, kokios ir reikėjo.

„Matėme, kaip šios unijos vadovai dirba, kaip siekia naudos savo nariams, dėl ko sostinės regiono gyventojai pasitikti šia unija. „Metlife” visame pasaulyje stengiasi dirbti ne tik su tarptautinėmis, bet ir su augančiomis patikimomis vietos kompanijomis.

Su Vilniaus regiono kredito unija radome bendrą kalbą, nes matėme, kaip ji rūpinasi savo klientais. Tiesiog sutapo požiūriai”, – teigė M.Piotrowska.

Ji užsiminė, kad kitąmet „Metlife” rengiasi pristatyti naujovę – vaikų draudimą. Šias paslaugas ketinama siūlyti ir Vilniaus regiono kredito unijos nariams.

Keletas faktų

Vilniaus regiono kredito unija įkurta 1996 metais. Nuo 2006-ųjų ji tapo Lietuvos centrinės kredito unijos ir Asociacijos Lietuvos kredito unijos nare.

Šiuo metu Vilniaus regiono kredito unija turi keturis padalinius: centrinį – sostinėje, po vieną – Rudaminoje, Šalčininkuose ir Didžiojoje Riešėje.

Išskirtinė unijos savybė – bendruomeniškumas. Teikiamos lengvatinės paskolos verslui pradėti, unija remia kultūros renginius, padeda bendruomenėms įgyvendinti projektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: komendantinių pratybų užkulisiai