Pasirašius sutartį su ES Ukrainai bus užkirstas kelias į Muitų sąjungą

Jei Ukraina įstos į Europos Sąjungą (ES), jai bus atimta galimybė stoti į Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano Muitų sąjungą. Tokią nuomonę išsakė Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas ir nurodė, kad šalis turi pasirinkti arba vieną arba kitą pusę, praneša naujienų agentūra „Interfaks“.

Jei Ukraina įstos į Europos Sąjungą (ES), jai bus atimta galimybė stoti į Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano Muitų sąjungą.<br>"Reuters" asociatyvi nuotr.
Jei Ukraina įstos į Europos Sąjungą (ES), jai bus atimta galimybė stoti į Rusijos, Baltarusijos ir Kazachstano Muitų sąjungą.<br>"Reuters" asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 9, 2013, 4:21 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:00 PM

Pirmasis Rusijos vicepremjeras Igoris Šuvalovas nurodė, kad tokios išvados padarytos išnagrinėjus ES ir Muitų sąjungos nuostatas bei pastebėjus jų nesuderinamumą. Anot jo, prisijungusi prie ES laisvosios prekybos zonos, Ukraina negalės įvykdyti kai kurių būtinųjų Muitų sąjungos reikalavimų.

I.Šuvalovas pridūrė, kad tokias išvadas padarė tarptautinių bendrovių juristai, valdžios tarnybų darbuotojai ir nepriklausomi specialistai po to, kai išanalizavo ir sulygino laisvosios prekybos tarp ES ir Ukrainos nuostatas bei pagrindinius Muitų sąjungos įstatus. Pavyzdžiui, Ukraina dėl laisvosios prekybos su Europos Sąjunga negalės įvesti visoje Muitų sąjungoje galiojančių apmokestinimų.

Šiuo metu Ukrainos valdžia oficialiai siekia integracijos į Europą, o šių metų lapkritį planuojama pasirašyti tarpusavio bendradarbiavimo sutartį. Tiesa, šalies prezidentas Viktoras Janukovičius neseniai pareiškė, kad leis gyventojams balsuoti ir pareikšti nuomonę, ar jie nori stoti į vieną iš prekybos bendrijų. Sociologinių apklausų duomenimis, stojimą į ES palaiko 41,7 proc. gyventojų, o prisijungti prie Muitų sąjungos norėtų trečdalis ukrainiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.