Kinijoje sparčiai auga milijardierių skaičius

Kinijoje sparčiai auga superturtuolių skaičius. Šiuo metu šalyje gyvena 315 milijardierių - tai yra ketvirtadaliu daugiau nei dar prieš metus. Tai skelbia žurnalas „Hurun Report“, kiniška „Forbes“ versija, praneša agentūra „Reuters“.

Kinijoje sparčiai auga superturtuolių skaičius.<br>AP nuotr.
Kinijoje sparčiai auga superturtuolių skaičius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 6:58 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:44 AM

Pateiktais duomenimis, tūkstančio turtingiausių kinų turtas per metus išaugo 27 proc. Penkių pačių turtingiausiųjų turtas padidėjo net 80 proc.

Tarp jų yra didžiausios Kinijos interneto bendrovės „Tencent“ vadovas Pony Ma, su nekilnojamojo turto projektų vystytoja „Country Garden“ susijusi milijardierė Yang Huiyan ir automobilių koncerno „Great Wall Motor“ vadovas Wei Jianjunas. Pernai dėl susilpnėjusio ekonomikos augimo mažėjo ir milijardierių skaičius, ir jų turtas.

Pagrindinis turtų šaltinis Kinijoje yra nekilnojamojo turto sandoriai, kadangi pastaruoju metu čia smarkiai išaugo žemės sklypų kainos. Didžiulius pelnus kraunasi ir IT bendrovės, pramogų sektorius, farmakologijos ir automobilių pramonė.

Turtingiausiųjų kinų sąraše pastebimos glaudžios sąsajos tarp verslo ir politikos. 153 pavardes iš šiųmečio sąrašo galima rasti ir Nacionaliniame liaudies kongrese ar Politinių konsultacijų konferencijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.