Rinkliavos už dezinfekciją pasienyje mokėti tikrai nereikės

Europos Komisijai (EK) Lietuvai

Už dezinfekciją mokėti nereikės.<br>D.Umbraso nuotr.
Už dezinfekciją mokėti nereikės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:56 AM

„Dezinfekavimo procesas bus finansuojamas šimtu procentų, kitų priemonių finansavimo intensyvumas yra mažesnis, bet šita parama leis užtikrinti maksimalų šios ligos (afrikinio kiaulių maro, - ELTA) plitimo į ES erdvę sustabdymą“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė žemės ūkio ministras Virgilijus Jukna.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu užtikrino, kad į Lietuvą atvykstantys vairuotojai ir vežėjai neturės mokėti rinkliavos už dezinfekciją.

Trečiadienį EK Maisto grandinės ir gyvūnų sveikatos nuolatinis komitetas Lietuvai skyrė 1,454 mln. eurų afrikinio kiaulių maro kontrolei ir prevencijos priemonėms įgyvendinti.

Lietuva EK prašė 14 mln. eurų, teigdama, kad šios kiaulių maro rūšies padarinių likvidavimas kainuotų daugiau negu prevencija.

Oficialiai kaimyninėje Baltarusijoje nustatyti du afrikinio kiaulių maro židiniai - Gardino srityje, Čapuno kaime, bei Vitebsko srityje, Koptų kaime esančioje kiaulių fermoje. Rusijoje paskutiniai afrikinio kiaulių maro protrūkiai nustatyti Smolensko, Belgorodo bei Rostovo srityse. Rusijos Federacijoje epidemiologinė situacija yra pati blogiausia per pastaruosius 40 metų. Šalyje jau nustatyti 52 afrikinio kiaulių maro ligos protrūkiai 12-oje šalies regionų.

Afrikinio kiaulių maro ligą itin sunku sustabdyti, nes virusas labai greitai plinta ir ilgai išlieka gyvybingas kraujyje, išmatose ir audiniuose, jį platina ir Ornithodorus erkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?