Rusija oficialiai praneša, kad lietuviški pieno produktai - nekokybiški

Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnyba „Rospotrebnadzor“ pagaliau oficialiai paskelbė, kad apriboja kelių Lietuvos įmonių pieno produktų importą. Apie tai pranešė tarnybos vadovas Genadijus Oniščenko, praneša ITAR-TASS.

Rusai neįsileis kai kurių Lietuvos gamintojų pieno produkcijos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Rusai neįsileis kai kurių Lietuvos gamintojų pieno produkcijos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis, Aida Murauskaitė

Sep 17, 2013, 7:57 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:34 AM

„Lietuviškų gaminių patikrinimas, apie kurį mes anksčiau pranešėme, deja, suteikia pagrindą apsaugoti Rusijos rinką nuo kurių Lietuvos gamintojų produkcijos“, - pabrėžė jis. Įmonių sąrašas kol kas nepateikiamas.

Išvakarėse buvo skelbiama, kad Rusija ėmė griežčiau tikrinti pieno produktus iš Lietuvos. Tai susiję su produktų kokybe.

Lygiai prieš mėnesį, rugpjūčio 17 dieną, Rusija jau buvo apribojusi keturių Lietuvos įmonių pieno produktų importą, nes sūryje, varškėje ir piene rasta antibiotiko tetraciklino.

Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba dar primadienį krtiškai vertino pranešimus iš Rusijos apie sugriežtintą lietuviškų pieno produktų kontrolę, neva juose nustačius antibiotiko tetraciklino.

„Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad jokių oficialių pranešimų apie neatitikimus lietuviškoje produkcijoje iš atsakingų Rusijos institucijų nėra gauta.

Pažymėtina, kad kiekviena pieno produktų partija, ruošiama eksportui į Rusijos Federaciją yra tiriama akredituotoje laboratorijoje. Laboratoriniai tyrimai atliekami tiek pieno žaliavoms, tiek ir pagamintiems produktams. Neatitikimų Rusijos Federacijos keliamiems reikalavimams nenustatyta“, - pirmadienį pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba.

Lietuvos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius antradienį vakare portalą lrytas.lt tikino, jokio oficialaus pranešimo iš oficialių Rusijos institucijų nesulaukęs.

Be to, jį stebina, kad apie draudimus Lietuvai kalba „Rospotrebnadzor“, mat teisę ir leidimus išduoti tiekėjams vežti produkciją į Rusiją, ir uždrausti tai daryti gali kita Rusijos įstaiga - Fitosanitarijos ir veterinarijos tarnyba.

 "Nei mes, nei Lietuvos pieno bendrovės oficialių pranešimų nesulaukėme", - pakartojo J.Milius.

Į Rusiją daugiausia pieno produktų eksportuoja "Pieno žvaigždės", "Žemaitijos pienas", "Rokiškio sūris" ir Vilkyškių pieninė. Lietuviška produkcija sudaro 1 proc. Rusijos pieno gaminių rinkos. 

Tuo pat metu Rusija dėl pieno bei žalios mėsos kokybės pastarąjį mėnesį pateikė pretenzijų Baltarusijai. Į Lenkiją taip pat buvo grąžinta 12 tonų neaiškios kokybės sūrio ir trys Lenkijos įmonės apkaltintos sukčiavimu - esą jos pateikė sertifikatus, kurie neatitiko produkcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.