Rusija lengviau praleidžia greitai gendančius produktus

Karaliaučiuje - nenormali padėtis

Lietuviškus vilkikus, kurie gabena greitai gendančius produktus, Rusijos muitininkai pradėjo praleisti lengviau<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Lietuviškus vilkikus, kurie gabena greitai gendančius produktus, Rusijos muitininkai pradėjo praleisti lengviau<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-18 19:53, atnaujinta 2018-02-22 01:41

„Oficialiai tai neskelbiama, bet turime patvirtinimą iš vairuotojų, kad su greit gendančiais produktais praleidžia vilkikus be nuodugnios patikros“, - trečiadienį pavakare sakė „Linavos“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius.

„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sakė, kad informaciją apie pagerėjusią situaciją gavo trečiadienį, tačiau iš jos bendro vaizdo susidaryti negalima.

„Mes šiandien apklausėm vežėjus ir gavome tokią informaciją, kad jie normaliai važiuoja su greit gendančiais produktais. (...) Kaip su kitais, sudėtinga pasakyti, nes labai fragmentuotas vaizdas, neturime visos informacijos ir negalime normaliai palyginti su situacija, kuri buvo praėjusią savaitę“, - sakė A.Kondrusevičius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, reaguodama į sugriežtintą Lietuvos vežėjų patikrą Rusijoje, trečiadienį paragino Vyriausybę imtis priemonių, ginant šalies interesus.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė, jog Vyriausybė daro viską, kas įmanoma.

Europos Komisija trečiadienį perspėjo Rusiją, kad Lietuvos vežėjams taikomos sugriežtintos patikros procedūros gali prieštarauti Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) reikalavimams.

Praėjusią savaitę Rusijai sugriežtinus Lietuvos vežėjų tikrinimą, vežėjai patiria didelių nuostolių, o automobiliai patikrinimuose užtrunka iki savaitės.

Karaliaučiuje - nenormali padėtis

Lietuvos generalinis konsulas Karaliaučiuje teigia, kad apskrityje susidarė nenormali padėtis.. Vaclavas Stankevičius tikina, kad „vyksta nepaskelbta blokada“, o nurodymas sugriežtinti Lietuvos vežėjų patikrą pasienyje atėjo iš Maskvos.

„Tie sunkumai taikomi ir lengvam, ir krovininiam transportui, todėl yra sunku pasakyti, ar produktų trūksta, ar ne, bet kad jų sumažės, aš esu tikras, kadangi vyksta kažkokia nepaskelbta blokada“, - LRT radijui sakė Lietuvos generalinis konsulas Karaliaučiuje

„Bendraujant su paprastais piliečiais, mes matome, kad kaliningradiečiai yra labai nepatenkinti susiklosčiusia situacija, bet reikia pripažinti, kad tai ne dėl jų kaltės, tai atėjo atitinkama komanda iš viršaus. Aš taip manau, iš Maskvos“, - teigė V.Stankevičius.

Anot jo, dabar bet kokia Kaliningrado srityje dirbanti įmonė, turinti Lietuvos kapitalo ar ryšių su Lietuva, turi sunkumų, kertant sieną. Tarkime, „Vičiūnų“ grupės darbuotojai nesiryžta kirsti sienos į Karaliaučių mašinomis su lietuviškais numeriais, o vietiniai taip pat nepatenkinti dėl kilusių nepatogumų.

Pasak konsulo, Kaliningrado gyventojai „pradeda kelti balsą“, nes patiria nuostolių.

„Vičiūnų“ įmonė dirba beveik Sovietsko centre. Lietuvos piliečiai, kurie dirba šioje įmonėje, atvažiuoja į Panemunę, palieka mašinas, eina per tiltą ir persėda į mašinas su rusiškais numeriais. Tai iš tikrųjų, situacija yra nenormali“, - sakė Lietuvos generalinis konsulas Karaliaučiuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar už M. Navickienės skandalo kyšo Prezidentūros ausys?