Ar jūsų tėvai supranta, ką veikiate darbe?

Ar jūsų tėvai supranta, kokį darbą dirbate? Šiandien darbo vieta atrodo kiek kitaip, nei toji, kuri buvo įprasta darbuotojams, ėjusiems į darbą prieš dešimtmetį kitą. Verslo socialinis tinklas „LinkedIn“ atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 16 tūkst. suaugusiųjų. Paaiškėjo, jog kas trečias tėvas sunkiai supranta, ką jų atžalos veikia darbovietėje. Atlikus minėtą tyrimą sudarytas dešimties sunkiausiai suvokiamų profesijų pasaulyje sąrašas, kurį paskelbė businessinsider.com.

Tarp vyresniems žmonėms sunkiai suprantamų profesijų – socialinių tinklų administratorius.<br>D.Umbraso nuotr.
Tarp vyresniems žmonėms sunkiai suprantamų profesijų – socialinių tinklų administratorius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2013, 10:25 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:21 AM

10. Investicijų bankininkas

Kokia tai profesija, nesuprato 43 proc. „LinkedIn“ apklausos dalyvių. Kad būtų paprasčiau suprasti, ką darbe veikia investiciniai bankininkai, galima paaiškinti šitaip: jie susitinka su pinigų turinčiais žmonėmis ir suveda juos su tais, kam pinigų reikia, padeda kompanijoms išleisti akcijas ir obligacijas, o kitoms įmonėms gelbsti įsigyjant naujų kompanijų.

9. Sporto komandos vadybininkas

Kokia tai profesija, nesuprato lygiai tiek pat tėvų kaip ir to, ką veikia investicijų bankininkas.

Žmonės, užimantys sporto komandos vadybininko pareigas, siekia, kad komanda būtų nugalėtoja, o to tikslo link einama organizuojant trenerių ir sportininkų darbą, stebint treniruotes.

8. Viešųjų ryšių vadybininkas

Kokia tai profesija, nesupranta 50 proc. apklausoje dalyvavusių tėvų. Ką jiems sakyti, kad suprastų, kuo užsiimate? Viešųjų ryšių vadybininkas stengiasi, kad viešumoje matomas asmuo, kuriuo jis rūpinasi, gerai pasirodytų. Viešųjų ryšių vadybininkas koordinuoja interviu ir žiniasklaidai siūlo informaciją apie asmenį, kuriuo jis rūpinasi.

7. Radijo prodiuseris

Kiek daugiau nei pusė – 51 proc. – tėvų nesuprato, ką tai reiškia.

Radijo prodiuseris prižiūri radijo laidą, parenka muziką, sukviečia svečius ir eteryje leidžia pasisakyti skambinantiems klausytojams.

6. Sociologas

52 proc. apklaustųjų neaišku, ką darbe veikia šią profesiją turintis asmuo. Jiems galima paaiškinti, jog sociologas apie žmogaus įsitikinus ir elgesį sužino atlikdamas tyrimus, darydamas interviu ir analizuodamas surinktą medžiagą.

5. Skyriaus redaktorius

59 proc. tėvų nesuprantama, kuo užsiima šias pareigas einantys žmonės.

Skyriaus redaktorius užtikrina, kad bet kuri istorija, kuri bus paviešinta laikraštyje ar internete, neturės klaidų, bus sklandžiai sudėliota. Šis darbuotojas, jei prireikia, koreguoja antraštes ir parenka nuotraukas.

4. Socialinių tinklų administratorius

61 proc. vyresnių žmonių nežino, ką veikia socialinių tinklų administratorius.

Tokias pareigas turintis asmuo naudojasi socialiniais tinklais, tokiais kaip „Facebook“ ir „Twitter“, per kuriuos įmonės vardu bendrauja su visu pasauliu.

3. Duomenis analizuojantis specialistas

Kaip atrodo šio specialisto darbas, nesupranta 62 proc. apklausoje dalyvavę asmenys. Iš tiesų jie analizuoja iš verslo surinktą informaciją ir atkreipia dėmesį į aspektus, kurie leidžia vadovams priimti geresnius sprendimus.

2. Aktuaras

72 proc. apklausos dalyvių nesuprantama, ką dirba aktuarai.

Šios profesijos atstovai naudoja statistinius duomenis, kad apskaičiuotų tam tikro asmens riziką ir nustatytų, kiek kainuotų jį apdrausti.

1. Vartotojo sąsajos dizaineris

Tai – paslaptingiausia profesija. Ką jie veikia, nežino 74 proc. apklausos dalyvių.

Vartotojo sąsajos dizaineris – žmogus, kuris rūpinasi tomis interneto svetainės arba operacinės sistemos dalimis, kuriomis tiesiogiai naudojasi vartotojas. Jis atsakingas už tai, kad mygtukai būtų lengvai randami ir patogūs paspausti, o grafiniai elementai neblaškytų ir neerzintų vartotojo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.