Komunalinių paslaugų bendrovė „City Service“ žengia į Ispaniją

Bendrovė „City Service“ įsigijo 100 proc. Ispanijoje veikiančios įmonės „Aldesa Servicios y Mantenimiento S.A“ akcijų.

Ispanijos pastatų priežiūros rinka iš viso viršija 17 mlrd.eurų. Tai yra penkta pagal dydį tokia rinka Europoje.<br>123rf nuotr.
Ispanijos pastatų priežiūros rinka iš viso viršija 17 mlrd.eurų. Tai yra penkta pagal dydį tokia rinka Europoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-26 17:03, atnaujinta 2018-02-21 18:31

Lietuvos ūkio valdymo ir komunalinių paslaugų bendrovė taip pat nupirko buvusių įmonės akcininkų suteiktas paskolas, bendra sumokėta suma sudaro 7,345 mln. eurų. 2013 m. liepos 31 d., neaudituotais duomenimis, įmonės akcininkų nuosavybės ir akcininkų suteiktų paskolų apskaitinė vertė sudarė 7,5 mln. eurų.

Įsigyta įmonė teikia komercinių pastatų priežiūros ir kitas su tuo susijusias paslaugas. Įmonė turi savo padalinius visoje šalyje, aptarnauja per 4,8 mln. kv. m pastatų ploto, įmonėje dirba 1600 darbuotojų. Bendrovė veikia Centriniame (Madridas), Pietiniame (Sevilija), Rytiniame (Valensija) ir Šiauriniame (Barselona) Ispanijos regionuose. Bendrovė teikia paslaugas 22 proc. IBEX 35 biržos kompanijų, aptarnaujamos bendrovės veikia telekomunikacijų, biurų, energetikos, logistikos sektoriuose.

Ispanų kompanija dirba su prekės ženklu „Concentra“.

„Concentra“ patenka tarp 30 didžiausių šios srities bendrovių Ispanijoje. Prognozuojama, kad įmonės apyvarta 2013 metais sudarys 49 mln. eurų, EBITDA sieks 1,9 mln. eurų.

Ispanijos pastatų priežiūros rinka iš viso viršija 17 mlrd.eurų. Tai yra penkta pagal dydį tokia rinka Europoje.

Pasak „City Service“ generalinio direktoriaus Jono Janukėno, dabar yra pats tinkamiausias metas žengti į Pietų Europos rinką.

„Ispanijos ekonomikoje po nuosmukio matomi pirmieji ryškūs atsigavimo ženklai. Dabar šioje šalyje yra pats metas įsigyti puikias ir sunkmetį pergyvenusias įmones už patrauklią kainą, nes didelės ispanų verslo grupės parduoda pastatų priežiūros verslus, kurie jiems nėra pagrindinė veikla“, - sakė jis.

„City Service“ yra kontroliuojančioji bendrovė, kuri valdo vieną didžiausių pastatų ūkio valdymo ir integruotų komunalinių paslaugų įmonių grupę Rytų ir Centrinėje Europoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.