Rusijos senatorius vežėjų problemą siūlo spręsti beviziu režimu

Rusijos muitinė Lietuvos vežėjų

Rusija Lietuvos vežėjams jau beveik tris savaites taiko sugriežtintą krovinių patikrą, dėl kurios muitinėse stringa vilkikai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Rusija Lietuvos vežėjams jau beveik tris savaites taiko sugriežtintą krovinių patikrą, dėl kurios muitinėse stringa vilkikai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-26 21:15, atnaujinta 2018-02-21 18:21

Pasak senatoriaus Nikolajaus Vlasenkos, atsakymą dėl Lietuvos vežėjų patikros sugriežtinimo priežasčių jam pateikė Rusijos muitinės tarnybos vadovas Adrejus Beljaninovas, rašo portalas klops.ru.

„Atsakymas toks, kad jų (Rusijos muitinės tarnybos - BNS) duomenimis, pastaruoju metu padaugėjo pažeidimų, įvežant prekes iš Lietuvos - vengiama mokėti muito mokesčius, nesilaikoma draudimų ir apribojimų, pateikiamos neteisingos deklaracijos. Dėl to Rusijos muitinės tarnyba ėmėsi papildomų kontrolės priemonių“, - N.Vlasenką cituoja portalas.

„Jie man atsakė per dvi paras, nors įprastai atsako per 30 dienų. Atsakymas toks, kad, jų duomenimis, pastaruoju metu nustatyta pažeidimų dėl iš Lietuvos įvežamų krovinių, įskaitant vengimą mokėti muitinės įmokas, draudimų ir apribojimų nepaisymą, klaidingą deklaravimą“, - sakė N.Vlasenka, kurį cituoja portalas klops.ru.

„Dėl to Federalinė muitinės tarnyba ėmėsi papildomų kontrolės priemonių. Apie terminus, kada tai baigsis, jie nekalba. Tai jau tokia operatyvi priemonė. Kai jie paskaičiuos, kad priemonėmis sulaukta efekto, arba sumažėjo pažeidimų atvejų, tuomet kontrolė bus sumažinta. Juk ir Lietuva, ir Lenkija periodiškai panašių priemonių imasi“, - pridūrė jis.

Anot Rusijos senatoriaus, kada galėtų būti atšauktos papildomos kontrolės priemonės, nekalbama.

„Tai operatyviniai dalykai. Kai nuspręs, kad šios priemonės buvo veiksmingos arba pažeidimų skaičius sumažės, tada kontrolę palengvins. Juk ir Lietuvos, ir Lenkijos pusė taip pat periodiškai taiko panašias priemones. Todėl tikriausiai vienintelė išeitis, kuri leistų išvengti panašių situacijų, yra bevizis režimas su ES, apie ką Rusija kalba jau seniai“, - tvirtino N.Vlasenka.

Rusija Lietuvos vežėjams jau beveik tris savaites taiko sugriežtintą krovinių patikrą, dėl kurios muitinėse stringa vilkikai. Vežėjai perspėja, kad Lietuvos likimas gali ištikti ir Latviją, Estiją bei Lenkiją.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.