Tarptautiniai kreditoriai stabdo diskusijas su Graikija dėl finansinės pagalbos

Sekmadienį Graikijos tarptautiniai kreditoriai pranešė, kad laikinai sustabdo diskusijas su Atėnais dėl finansinės pagalbos. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Nors Graikijai finansinė parama jau buvo suteikta 2010 ir 2012 metais, tačiau šalyje ir toliau siaučia recesija, vyksta gyventojų protestai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Nors Graikijai finansinė parama jau buvo suteikta 2010 ir 2012 metais, tačiau šalyje ir toliau siaučia recesija, vyksta gyventojų protestai.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2013, 1:44 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:01 PM

Tarptautinio valiutos fondo (TVF), Europos Sąjungos (ES) ir Europos centrinio banko (ECB) atstovai vieši Graikijos sostinėje nuo rugsėjo 17 d. ir šiuo metu atliekamas naujas šalies finansų auditas.

Pertrauka, anot kreditorių atstovų, daroma siekiant „techniškai baigti auditą“, be to „vyriausybė gerokai pasistūmėjo į priekį, vykdydama ekonomines reformas“, todėl skubėti tartis dėl tolesnės pagalbos nebūtina. Tiesa, diskusijos atsinaujins per kelias ateinančias savaites.

Nors Graikijai finansinė parama jau buvo suteikta 2010 ir 2012 metais, tačiau šalyje ir toliau siaučia recesija: antrąjį šių metų ketvirtį bendrasis Graikijos vidaus produktas smuko 4,6 proc., o nedarbo lygis šalyje birželį pasiekė rekordinį 27,9 proc. lygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.