„Facebook“ stato miestą savo darbuotojams

Netrukus socialinio tinklo „Facebook“ darbuotojams nukakti nuo darbo stalo iki savo vonios užteks vos penkių minučių dviračiu. „Facebook“ imasi statybų ir renčia 120 mln. JAV dolerių kainuosiantį kompleksą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2013, 6:03 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:43 AM

Anton Menlo“ vadinamame projekte „Facebook“ darbuotojai galės rasti ir sporto barą, ir šunų priežiūros paslaugas teikiančias įstaigas.

Tokiais užmojais „Facebook“ perspjauna net ir Silikono slėnį, į kurį kompanijos inžinierius vilioja gausybe privilegijų ir biurais, primenančiais suaugusiųjų žaidimų aikšteles.

„Facebook“ sumanymas primena XX-ojo amžiaus pradžią, kai buvo statomi taip vadinami įmonių miestai, kuriuose apsistodavo gamyklų darbuotojai. Jiems darbdavys parūpindavo ne tik pastogę, bet ir maldos namus, medicinos, teisininkų įstaigas. Vis dėlto viena priežasčių, kodėl sugriuvo senųjų įmonių pastatyti miestai, buvo ta, jog kompanijos primesdavo savo valią darbdaviams. Šiais laikais tai būtų garsiai neišsakyti pageidavimai, kad darbuotojai plušėtų nuo aušros lig sutemos, rašo online.wsj.com.

„Facebook“ atveju to net ir norint gali būti sudėtinga pasiekti, nes naujajame komplekse galės apsigyventi vos 10 proc. socialinio tinklo darbuotojų. Tačiau toks sprendimas byloja apie tai, kaip konkurencija keičia korporacinę kultūrą.

Šis mini miestas, kurio viduryje stovės „Facebook“ būstinė, savo architektūra primins studentų bendrabučius. Per komplekso vidurį bus nutiestas kelias, kuriuo bus galima praskrieti dviračiu.

Vienas tikslų statant šį kompleksą – pasirūpinti kiek įmanoma įvairesniais gyventojų poreikiais. Pagalvota apie skalbyklą, cheminę valyklą, kirpėjus, dviračių remonto dirbtuves, rašo online.wsj.com.

Iš 394 kambarių, kuriuos numatyta įrengti „Anton Menlo“ komplekse. Už 15 jų mokės pats "Facebook". Visi kiti būstai bus prieinami bet kuriam žmogui. Ketinama už jų nuomą prašyti rinkos kainos – mėnesiui tai galėtų būti apie 2 tūkst. JAV dolerių. Tiesa, dalis patalpų bus skirtos menkesnes pajamas gaunantiems darbuotojams, todėl ir jų nuoma bus pigesnė.

„Facebook“ imtis šio projekto paskatino darbuotojų kalbos, jog į San Franciską plūstelėjus gerai apmokamų IT specialistų bangai, mieste nuomotis būstą pasidarė brangu.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.