Kiemą papuošti gali ir transformatorinė

Muzikos grupės „G & G Sindikatas“ įkūrėjas ir lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras nutarė perdažyti savo kieme esančią transformatorinę. Neįprastu sumanymu liko patenkinti ir gyventojai, ir elektrikai, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

P.Žadeikos gatvės gyventojai, išvydę netikėtas permainas savo kieme, negailėjo pagyrų sumanymo iniciatoriams.
P.Žadeikos gatvės gyventojai, išvydę netikėtas permainas savo kieme, negailėjo pagyrų sumanymo iniciatoriams.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-05 06:00, atnaujinta 2018-02-21 11:33

Svaro iniciatyva elektros transformatorinė P.Žadeikos gatvėje virto milžinišku magnetofonu, pritraukiančiu aplinkinių gyventojų dėmesį.

Svaras sulaukė didelio gyventojų palaikymo, todėl neatmeta galimybės ateityje meno kūriniais paversti dar kelias įmonei LESTO priklausančias transformatorines.

G.Liaudanskui idėja perdažyti transformatorinę kilo spontaniškai, nes neišvaizdus pastatas buvo tapęs nuolatiniu gatvės vandalų taikiniu.

„Man nepatinka pilkas, neišraiškingas, nuobodus miestas. Jei turiu galimybę, stengiuosi prisidėti prie permainų mieste, ypač kai tai susiję su man pačiam artima aplinka. Sakoma: pradėk nuo savęs, o man ypač norisi parodyti visuomenei, kad gatvės menas gali ir papuošti miestą.

Pabodo pilkas vaizdas kieme, kuriame žaidžia mano sūnus ir kiti vaikai, todėl kilo mintis visiems įprastą objektą – transformatorinę – paversti kuo nors kitu“, – pasakojo Svaras.

Šį sumanymą jis suderino su LESTO ir ėmėsi darbo. Po vienos darbo nakties gyventojai pro savo langus išvydo didelį magnetofoną.

Tai ne pirmas Svaro kūrinys. Pavyzdžiui, jo kieme esantis atliekų konteineris pavirto kiaule, nes vaikams daug smagiau pašerti kiaulę nei išnešti šiukšles.

Vakare ir naktį, kai transformatorinė buvo paversta magnetofonu, prie dirbančių menininkų buvo priėję daug žmonių, jie prašė ką nors panašaus padaryti ir jų kiemuose.

„Piešinius parinkau tiesiog pagal norą – daugelis hiphopo kultūros atstovų namuose turi vadinamuosius „Boom Box“ magnetofonus, kurie man primena auksinę hiphopo erą ir yra tarsi metafora į tikras muzikos vertybes. Projektus rengiau pats, pasinaudojau savo ir artimų draugų asmeninėmis nuotraukomis“, – teigia G.Liaudanskas. („Sostinė“)

Rengė konkursą

Šią vasarą menininkė Julija Tumelytė savo iniciatyva ėmėsi ant elektros skirstymo bendrovei LESTO priklausančios transformatorinės pastato S.Konarskio gatvėje kurti ryškiaspalvį piešinį.

Sumanymas vizualiai pakeisti elektros transformatorinę buvo vienas savivaldybės 2012 metais rengto jaunimo idėjų konkurso „Tavo idėja Vilniui“ nugalėtojų.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.