Priežastys, kodėl verta atsisakyti darbo biure

Visai neseniai solidžiai įmonei turėti biurą buvo būtina. Išmaniosios technologijos tam suteikia naujų galimybių. Dabar įmonės darbui paprastai svarbiausia būna ne vieta biure, o interneto ryšys. Tarptautinė kompanija, novatoriškų darbo vietų nuomos tinklas „Regus“, apklausė 26 tūkst. vadybininkų 90-yje šalių. Mažiausiai pusė jų atsakė, kad 48 proc. savo darbo savaitės jie dirba būdami ne biure.

Neretai šiais laikais tam, kad galėtum atlikti darbą, pakanka interneto ryšio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Neretai šiais laikais tam, kad galėtum atlikti darbą, pakanka interneto ryšio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-09 18:01, atnaujinta 2018-02-21 07:54

Suprantama, dirbant biure gerokai paprasčiau bendrauti tarpusavyje ir bendradarbiauti. Tačiau akivaizdu ir tai, kad jei kolegas skiria ilgesnis nei 200 metrų atstumas, galime būti tikri, kad jie asmeniškai nebendraus, rašo forbes.ru. Vadinasi, taip pat sėkmingai jie gali dirbti būdami mylių mylias vienas nuo kito.

Visagalis internetas

Neretai šiais laikais tam, kad galėtum atlikti darbą, pakanka interneto ryšio. Per jį galime pasiekti žmones ar rasti darbui reikalingą informaciją. Prireikus galime surengti virtualias konferencijas, surašyti dokumentus, parengti pristatymą skaidrėse, gauti savo komandos naujienas, nepaisant to, kurioje pasaulio vietoje yra mūsų likę bendradarbiai. Mobiliosios technologijos leidžia dirbti netgi būnant kelyje.

Nauja darbuotojų karta

Naujojo tūkstantmečio žmonės išaugo su „Facebook“ „Twitter“ ir „Google“. Čia jiems patogu dalintis informacija ir nekyla sunkumų įsijungiant į bendravimą internetu – tai jų kasdienio gyvenimo dalis.

Mielesnė darbo vieta

Jei paklausinėtumėte kolegų, kur jiems maloniau dirbti – namie ar biure, didelė tikimybė, kad nemažai bus tokių, kurie rinktųsi namus ar kurią kitą vietą darbui, tik ne biurą. Lanksčias darbo sąlygas galinti pasiūlyti organizacija patrauklesnė už tą, kuri šituo negali pasigirti. Vadovams, kurie nori privilioti ir išlaikyti talentingiausius darbuotojus, nereikia iš jų reikalauti kiaurą dieną sėdėti savo darbo vietoje biure.

Įmonės taupo pinigus...

Kad išlaikytų biurus, įmonės leidžia milžiniškas sumas. Dar reikia atriekti gabalą įrangai, ryšiams ir gausybei kitų daiktų. Priklausomai nuo įmonės dydžio, tai gali siekti nuo dešimčių tūkstančių iki milijonų litų.

...darbuotojai – laiką

Rūpestis, kaip mažiau laiko sugaišti kelyje iš darbo ir į jį, kamuoja daugybę darbuotojų visame pasaulyje. JAV gyventojų surašymo biuro duomenimis, kasdien 10,8 mln. amerikiečių kelyje į darbą ir iš jo sugaišta po valandą.

Geresnė gyvenimo kokybė

Švedų universiteto Umeo mokslininkai suskaičiavo, kad poros, iš kurių vienas partnerių kelyje iš darbo sugaišta daugiau nei 45 minutes, skiriasi 40 proc. dažniau. Darbas pats savaime yra vienas didžiausių stresų, kuriuos patiria žmonės. Dar daugiau įtampos pajuntame, jei iš darbo į namus reikia sukarti ilgą kelią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.