Vietoj išsvajotų atostogų – kankinančios valandos Vilniaus oro uoste

Jau 12 valandų tarptautiniame Vilniaus oro uoste. Ir tai vadinama atostogomis. Taip kelionė į saulėtąją Portugaliją prasidėjo šimtams kelionę įsigijusių poilsiautojų. Apie pusę devintos ryto į Portugalijos pietuose esantį Faro miestą lėktuvas turėjo išskristi dar pusę devynių ryto. Kai kurie keleiviai ten atvyko jau prieš 7 val. ryto. Vakarėja, o keleiviai iki šiol laikomi nežinioje. Jie jau praėjo patikrinimą ir prie įlaipinimo vartų vis sulaukia naujos informacijos - lėktuvas pakils po valandos ar dviejų. Ir taip visą dieną. Bet jie vis dar čia. 

Šimtai keleivių skrydžių Vilniaus oro uoste laukia jau daugiau nei 12 valandų.
Šimtai keleivių skrydžių Vilniaus oro uoste laukia jau daugiau nei 12 valandų.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2013-10-11 16:33, atnaujinta 2018-02-21 06:16

Pikčiausia, kad lėktuvas stovi prie trapo. Tačiau į jį niekas neįleidžia. 

Viena į Portugaliją išsiruošusi keleivė yra įsitikinusi, kad kelionės organizatoriai jau ryte žinojo apie tai, kad skrydis vėluos. Tačiau keleiviams nepranešė, apie atidėtą kelionę.

„Praėjome patikrą, jau kelintą kartą išsirikiuojame prie vartų, nes vis pasirodo užrašas apie skrydį - naujausias, kad lėktuvas pakils 18 val. 15 min. Prieš tai buvo pranešta, kad skrydis bus 17 val. 15 min., bet nieko neįvyko. 

Mes čia jau nuo septynių ryto ir niekas nieko nepaaiškina. Žinoma, gavome maitinimo talonus, pavalgėme vieną kartą. Bet ir tai, maistas baigėsi, talonai baigėsi. Čia šimtai žmonių. Visi išskrido, o mes likome“, - pasakojo oro uoste įstrigusi vilnietė. Jos žiniomis, kompanija neturi pilotų. 

Oro uoste įstrigę ir bilietus į Milaną su „Ryanair“ kompanija įsigiję keleiviai. Nors lėktuvas iš Milano Vilniuje turėjo leistis 10 val., jo čia dar vis nėra. Dabar numatyta, kad lėktuvas atskris 19 val. 42 min. o pakils 20 val. 

Kaip paaiškino kelionę į Portugaliją organizuojančios bendrovės „Novaturas“ atstovė Ieva Dorelaitienė, į Farą vėluojama, mat viena Latvijos užsakomųjų skrydžių bendrovės „Smartlynx Airlines“ įgula negalėjo skristi, tad buvo laukiama su kita aviakompanija atvykstant kitos.

„Suprasdami, kad mūsų keleiviai patyrė nepatogumų ir atsiprašydami jų siūlome pasinaudoti 30 eurų vertės kompensacija ekskursijoms“, - apie skrendančiuosius į Farą sakė I.Dorelaitienė.

Ji patikino, kad visais įstrigusiais keleiviais tinkamai pasirūpinta. Penktadienį daug valandų buvo atidėtas ir skrydis į Rodo salą. „Novaturo“ klientus nuskraidinti į poilsio vietą taip pat turėjo „Smartlynx“. šio reiso keleiviams pasisekė, jie bent jau išskrido iš Vilbiaus 15 val. 20 min. 

„Skrydžio laikas atidėtas dėl nenumatytų aplinkybių - dėl techninio orlaivio gedimo. Skrydžio sauga tiek „Novaturui“, tiek skrydį vykdančiam vežėjui yra prioritetas, todėl skrydis bus vykdomas, kai tik visos problemos bus išspręstos ir garantuojamas saugumas“, - aiškino I.Dorelaitienė.

Nesklandumų penktadienį kilo ir bendrovės „Air Lituanica“ keleiviams. Spalio 11 dieną atšauktas tiesioginis reisas  į Prahą (skrydžio numeriai LT401/LT402). Lietuvių vežėjo keleiviams pasiūlyta rinktis jungiamuosius skrydžius.

„Taip nutarta paaiškėjus, kad šia kryptimi turėjusio skraidinti orlaivio techniniai gedimai nėra galutinai išspręsti. Kiti šiandienos skrydžiai vyksta pagal įprastą tvarkaraštį.

Skrydžių sauga yra absoliutus „Air Lituanica“ prioritetas, tad pastebėjus ar bent įtarus galimus orlaivio techninius nesklandumus, skrydžiai juo yra nevykdomi. Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ atsiprašo savo keleivių už patirtus nepatogumus – jiems visiems, atitinkamai pagal situaciją, pasiūlytos alternatyvos pasiekti kelionės tikslą kitais palankiausiais maršrutais“, - kalbėjo „Air Lituanica“ atstovė Sandra Meškauskaitė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.