„Linava“: „Vežėjai ne dešrų pardavėjai, trauktis iš Rusijos rinkos negali“

„Žinių radijui“ A.Kondrusevičius teigė, jog toks sprendimas būtų visiškai neatsakingas. Pašnekovas tikino, kad vežėjų paslaugos ne tokios pačios kaip dešrų pardavimas, kurį gali „kilnoti“ bet kur ir bet kada panorėjus.

Pasak A.Kondrusevičiaus, nerimą kelia ekonominė situacija Rusijoje, kuri yra suprastėjusi.<br>V.Balkūno nuotr.
Pasak A.Kondrusevičiaus, nerimą kelia ekonominė situacija Rusijoje, kuri yra suprastėjusi.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2013, 3:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:42 AM

„Iš tikrųjų neturime jokios blogos informacijos per keturias dienas, tad jau praktiškai esame įsitikinę, kad patikros baigėsi. Be to, kalbėjau su ambasadoriumi Renatu Norkumi (ambasadoriumi Maskvoje - Red.) penktadienį. Jis buvo susitikęs su Belianinovu (muitinės tarnybos viršininku Andrejumi Belianinovu - Red.), kuris patikino, kad tikrai baigta sugriežtinta patikra“, - sakė A.Kondrusevičius. 

„Linavos“ vadovas teigė, kad sudėtinga pasakyti, kokių nuostolių patyrė vežėjai, tačiau, anot jo, tikimasi, kad jie neprarado daug klientų. 

„Tikiuosi, kad pabėgimų daug nebuvo, dėsime pastangas susigrąžinti visus srautus kuo greičiau. (...) Prarastų klientų mastai nebuvo dideli, labiau pirmos patikrinimų dienos išgąsdino - tada tikrino visus 100 proc. Vėliau, mūsų duomenimis, antrą savaitę tikrino 25 proc., vežėjų, trečią savaitę - tik 16 proc. vežėjų“, - sakė asociacijos prezidentas. 

Rusija rugsėjo viduryje Lietuvos vežėjams pradėjo taikyti sugriežtintas patikras, dėl kurių vilkikai pasienyje laukdavo iki 2 savaičių. Praėjusį pirmadienį Rusija taip pat uždraudė įvežti lietuviškos pieno produktus, motyvuodama, kad šie yra nesaugūs. 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį trečiadienį nurodė nuo ketvirtadienio panaikinti sugriežtintas vežėjų patikras Lietuvos- Rusijos pasienyje.

Rusija yra didžiausia Lietuvos ekonominė partnerė, eksportas į šią šalį siekia 19 proc., o importas – 31 proc. Nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ prezidento nuomone, net ir po ekonominės blokados vargu ar Lietuvos vežėjai pasitrauks iš Rusijos rinkos.

„Žinių radijui“ A.Kondrusevičius teigė, jog toks sprendimas būtų visiškai neatsakingas. Pašnekovas tikino, kad vežėjų paslaugos ne tokios pačios kaip dešrų pardavimas, kurį gali „kilnoti“ bet kur ir bet kada panorėjus.

Pasiteiravus, ar dėl ekonominės blokados gali sumažėti prekyba su Rusija, Nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas tikino, kad prekyba gali sumažėti, tačiau ne dėl buvusios sugriežtintos patikros. Nerimą, pasak A.Kondrusevičiaus, kelia ekonominė situacija Rusijoje, kuri yra suprastėjusi.

„Tas mažėjimas (prekybos – Red.) yra „stojančios“ Rusijos ekonomikos pasekmė. O kaip klausimas „ar gręžtis nuo šitos rinkos?“ (...) Viskas nėra taip paprasta, dešrą gali parduoti tai čia, tai čia, o transporto paslaugos yra per daug sudėtingos, tad kalbėti – „mes nebevažiuosime“ būtų visiškai neatsakinga“, – laidoje „Verslo pozicija“ tikino A.Kondrusevičius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.