A.Butkevičius nesikuklina: „Duris pas G.Oniščenką atvėrė mano asmeniniai ryšiai“

Lietuvos pieno produktų importo į Rusiją problemoms spręsti pasitelkiami net Premjero Algirdo Butkevičiaus asmeniniai ryšiai su į politiką pasukusiais buvusiais sportininkais. Išbandomi visi keliai, kad problemos išsispręstų kuo greičiau, patikino Vyriausybės vadovas.

A.Butkevičius pieno kare pasitelkė asmeninius ryšius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Butkevičius pieno kare pasitelkė asmeninius ryšius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2013, 1:02 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:04 AM

Premjerui pateiktos informacijos duomenimis, jeigu būtų dirbama tik per Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), trumpiausias laikotarpis, per kurį ši organizacija yra priėmusi sprendimą – 6 mėnesiai, bet tai gali užtrukti ir iki dvejų metų.

„Užtai mes išbandome visus kelius, kaip pasiekti greitesnio rezultato“, – sakė A.Butkevičius antradienį interviu LRT radijui.

Nors problemos sprendimo PPO formate neatsisakoma. Premjeras turi žinių, kad „PPO yra įsitraukusi į šitą darbą per Europos Komisiją“.

Tuo tarpu Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba, pasak A.Butkevičiaus, vadovaujama Jono Miliaus, tiesiogiai palaiko ryšius su Sergejaus Dankverto vadovaujama Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“.

„Kai buvo gąsdinimų, kad gali būti apribotas pieno produktų importas į Rusiją, kalbėjomės su ponu J.Miliumi, ir jis paaiškino, kad tokius sprendimus priima tik Rusijos veterinarijos tarnyba, bet matome priešingą rezultatą“, – sakė A.Butkevičius.

Sprendimą riboti pieno produktų importą iš Lietuvos pranešė praėjusį pirmadienį Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba („Rospotrebnadzor“), kuriai vadovauja Genadijus Oniščenka.

Premjeras pažymėjo, kad Europos Komisija su J.Miliumi buvo susitikusi su Rusijos veterinarijos tarnybos vadovu, Lietuvos ambasadorius Rusijoje Renatas Norkus dirbo su Rusijos muitinės departamentu.

Nors pieno produktų importo ribojimas Rusijoje dar neatšauktas, A.Butkevičius pasidžiaugė savo patarėjo Antano Vinkaus ir savo paties patarimais. Praėjusį penktadienį A.Vinkus su pieno perdirbėjais, be kita ko, susitiko su G.Oniščenka.

„Pokalbis vyko labai dalykiškai ir konstruktyviai. Pono Oniščenkos komandos žmonės yra pasakę, kad niekada jis nėra skyręs nė vienai delegacijai tiek laiko – dvi valandas – kalbėti aktualiais klausimais“, – sakė A. Butkevičius.

Premjero ausis taip pat pasiekė informacija apie tai, kad esą „kai kurie atsakingi pareigūnai“ patarė verslininkams neskristi į Maskvą, nes esą ten jų niekas nepriims. „Tai ar čia yra geranoriškas požiūris į tai, kad spręstųsi problemos?“, – piktinosi A. Butkevičius.

Premjeras paminėjo, kad duris į susitikimus Maskvoje atvėrė ir judviejų su A.Vinkumi asmeniniai ryšiai.

„Jeigu ne A.Vinkus ir, nebūsiu šįkart kuklus, pasakysiu, – ne mano ryšiai su kai kuriais buvusiais pasaulio žinomais sportininkais, kurie šiuo metu yra Rusijos Dūmoje, ir kai kurie žmonės šiuo metu dirbantys Rusijos prezidentūroje, su kuriais man teko irgi bendrauti anksčiau ir kurie turi pačius geriausius prisiminimus, tai jokios durys, jokiai Lietuvos delegacijai pas poną Oniščenką nebūtų atsidarę“, – sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.