Rusijos žaidimai pieno perdirbėjų į bankrotą nenuvarys

Pieno perdirbėjai negali eksportuoti produktų į Rusiją ir juos su milžiniškomis nuolaidomis išparduoda, tačiau bendrovių vadovai sako, kad tai nesugriaus vietos rinkos ir bankrotas gamykloms negresia.

„Rokiškio sūris“ kol kas dirba „į sandėlį“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Rokiškio sūris“ kol kas dirba „į sandėlį“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:13 AM

„Prekybos centruose išparduodame gaminius, kurių nespėjome išvežti. Produktai nuo skirtųjų Lietuvos rinkai skiriasi tik etiketėmis. Su nuolaidomis realizuojami kiekiai nedideli, todėl ilgalaikių pasekmių visai rinkai nebus“, – prognozuoja Gintaras Bertašius, AB Vilkyškių pieninės generalinis direktorius.

Tikimasi, kad visus likučius pavyks parduoti per savaitę, rašo „Verslo žinios“.

Perdirbėjai kol kas gamybos nemažina. Tiesiog imasi kitų produktų.

„Vietoj šviežių produktų gaminame sūrius, kurių galiojimo laikas ilgesnis ir galime neskubėdami ieškoti pardavimo rinkų. Darbuotojų neatleisime, atlyginimų nemažinsime“, – įmonės politiką atskleidžia G.Bertašius.

„Mes išpardavimuose nedalyvaujame. Gamybą laiku sustabdėme ir produktus su rusiškomis etiketėmis tiesiog atidavėme labdaros organizacijoms. Kiekiai buvo per maži, kad sudomintų prekybos tinklus“, – aiškina Dalius Trumpa, AB „Rokiškio sūris“ valdybos pirmininkas.

Jis sako, kad superkamo pieno kiekio nemažina, tiesiog gamina kitokių rūšių sūrius. Šie produktai bus parduodami Vakaruose, tačiau ten pelningumas mažesnis nei Rusijoje.

Kadangi rasti naujų rinkų gan sudėtinga, „Rokiškio sūris“ kol kas dirba „į sandėlį“.

„Mums reikia kelis kartus daugiau žaliavos, nei dabar turime. Mūsų perdirbimo įmonės turi gamybinį pajėgumą, finansinių išteklių. Net Rusijos draudimai didžiosioms įmonėms nepakenks. Nors nuostolių bus, jie nebus tokie, kad įmones stumteltų bankroto ribos link“, – aiškina D.Trumpa ir sako, kad apie riziką Rusijoje visi žinojo ir tokiam scenarijui, kaip šiandien, buvo pasirengę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.