Svečiai iš Bosnijos Kauno baruose ir viešbučiuose pinigų neskaičiuoja

Viename rezervavo 16, kitame - 20 kambarių.

Bosnijos ir Hercegovinos sirgaliai Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bosnijos ir Hercegovinos sirgaliai Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Oct 15, 2013, 2:58 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:53 AM

Verslininkai tikina, kad svečiai pinigų neskaičiuoja, dalis ragauja lietuvišką alų ir degtinę.

Vieną barą pirmadienio vakarą teko uždaryti anksčiau, nes bosniai bandė suplėšyti užeigoje kabančią Kroatijos vėliavą.

Artėjant Lietuvos bei Bosnijos ir Hercegovinos futbolo rinktinių kovai bosniai iš anksto į jas rezervavo 4,5 tūkst. bilietų. Manoma, kad į Kauną jų jau tiek atvyko, ar dar atvyks kur kas daugiau.

Svečiai daugiausiai įsikūrė ne pigiuose miesto centre ir Žaliakalnyje esančiuose viešbučiuose.

Žaliakalnyje esančio viešbučio „Perkūno namai“ ir senamiestyje veikiančio viešbučio „Daugirdas“ vadovas Vidimantas Žekas pasakojo, kad stebėti futbolo rungtynių atvykę svečiai užėmė po pusę abiejų viešbučių.

Viename rezervavo 16, kitame - 20 kambarių.

„Kambarius svečiai rezervavosi iš anksto, internetu. Įdomu tai, kad rezervacijų užsakymai plūdo iš Švedijos, Danijos, Suomijos. Tačiau atvykėliai rodė serbiškus pasus. Matyt, tai Skandinavijos šalyse gyvenantys šios tautybės žmonės“, - pasakojo viešbučių vadovas.

Taip manyti verčia ir tai, kad daugelis svečių atvyko su antromis pusėmis ir su moterimis kalbasi daniškai ar suomiškai, tačiau išvaizda - pietietiška.

„Matyt jie gyvena ekonomiškai išsivysčiusiose šalyse, todėl mokėti po 100 eurų (350 Lt) už naktį viešbutyje jiems nėra problema“, - sakė V.Žekas.

Verslininkas pastebėjo, kad atvykusieji su žmonomis ar draugėmis sirgaliai elgėsi ramiau, vaikščioja po miestą, lankosi kavinėse. Kai kurie išvyko pasisvečiuoti į Vilnių.

„Vyriškos kompanijos elgiasi kitaip. Atvykę nėjo įsikurti į kambarius. Pirmiausiai vaišinosi viešbučių baruose. Pagrindinis jų maistas - alus“, - pasakojo V.Žekas.

Pusryčiaujant svečiai rinkosi įvairius patiekalus, išskyrus kiaulieną.

Laisvės alėjoje esančio viešbučio „Kaunas“ pardavimų vadovė Giedrė Čipkutė sakė, kad sulaukė per 30 Bosnijos ir Hercegovinos komandos aistruolių.

Jie rezervavo ir paprastus, ir brangesnius kambarius. Už nakvynę juose moka po 200-300 litų.

„Šie svečiai garsiai kalba, aktyviai gestikuliuoja. Tačiau yra ramesni nei škotų ar lenkų sirgaliai“, - pastebėjo G.Čipkutė.

Viešbučio darbuotoja tikino, kad svečiai vakarieniavo ir pusryčiavo vietiniame restorane.

„Rinkosi vištieną, jautieną. Valgė įprastas salotas, sriubas, kepsnius. Perspėjo tik, kad nepatiektume kiaulienos. Alkoholio taip pat suvartojo kur kas mažiau nei pas mus gyvenę lenkų ar škotų sirgaliai. Daugiausiai gėrė įvairias arbatas“, - sakė viešbučio „Kaunas“ atstovė.

Miesto centre S.Daukanto gatvėje esančio viešbučio „Metropolis“ darbuotojai svečių iš Bosnijos ir Hercegovinos laukia šiandien.

Viešbučio administratorė Loreta Leškytė sakė, jog sirgaliai kambarius rezervavo vienai nakčiai, kad turėtų kur pernakvoti po varžybų.

„60 sirgalių užsisakė dviviečius ir vienviečius kambarius. Už juos moka 110-145 litus. Specialių pageidavimų būsimi gyventojai nepateikė. Tik sakė labai besidžiaugiantys, kad gavo išsinuomoti kambarius miesto centre“, - sakė L.Leškytė.

Viešbučių atstovai sakė, kad daugelis svečių kambariuose ar restoranuose neužsibūna. Visi didelėmis kompanijomis traukia į miesto centre esančius barus ir kavines.

Kavinės „Alėja“ vadovas Marius Liaugminas sakė, kad 10-15 sirgalių grupių sulaukė vakar vakare. Panašaus dydžio būriai į kavinę pradėjo plaukti ir nuo šiandienos vidurdienio.

„Savo komandos atributika pasipuošę svečiai linksminasi. Geria lietuvišką alų ir valgo vidutiniškai 15 litų kainuojančius vištienos bei jautienos patiekalus. Pastebėjau, kad pinigų jie neskaičiuoja. Pašūkauja, bet elgiasi maloniai“, - pasakojo kavinės vadovas.

Laisvės alėjoje esančio restorano „Miesto sodas“ direktorius Gintautas Ruminas sakė, kad sirgaliai į kavinę pradėjo plūsti šiandien.

„Jie mielai ragauja lietuvišką alų. Nustebau, kad nemaža dalis geria ir sidrą. Iš valgiaraščio renkasi jautienos kepsnius, klasikines Cezario salotas - tokius patiekalus, kuriuos žino. Lietuviškų valgių nepageidauja“, - sakė G.Ruminas.

Restorano direktorius sakė, kad skirtingai nei škotų ar lenkų sirgaliai, bosniai nedainuoja, neskanduoja. Tačiau vaišinasi noriai ir pinigų netaupo.

Įvairių sporto šakų sirgaliai yra pamėgę Laisvės alėjoje esantį barą „rePUBlic“. Ne išimtis ir bosniai. Jie čia praėjo lankytis jau nuo sekmadienio. Didžiausias antplūdis buvo vakar vakare.

Svečių šį vakarą belaukiančių užeigų darbuotojams „rePUBlic“ barmenas Dainius Jakeliūnas turi ką papasakoti.

„Pirmadienį pas mus lankėsi per 400 sirgalių. Vienu metu vakare šėlo 250 svečių iš Bosnijos ir Hercegovinos. Dalis jų alkoholio nevartojo. Kita dalis vaišinosi lietuvišku alumi ir degtine. Valgė sūrio, lašišos užkandžius. Svečiai sakė, kad mūsų kainos jų negąsdina, neatrodo labai brangu“, - pasakojo barmenas.

Tačiau ne visi svečiai elgėsi ramiai.

„Pas mus kabo įvairių šalių vėliavos. Pamatę Kroatijos vėliavą, keli įkaušę bosniai bandė lipti ant kėdžių, siekė nuplėšti jiems nepatikusią Kroatijos vėliavą. Juos teko raminti“, - pasakojo D.Jakeliūnas.

Užeigos darbuotojas teigė, kad baras paprastai veikai iki 2 valandos nakties.

„Kadangi vakar matėme, jog sirgaliai labai įsismarkavo, barą uždarėme 24 valandą. Nenorėjome, kad kiltų problemų. Šiandien vakare įsileisime tik saikingai įkaušusius žmones ir matysime, ar ir vėl neteks dirbti trumpiau“, - sakė populiaraus baro atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.