G.Oniščenka žada inspektorius į Lietuvą atsiųsti šį mėnesį

„Galbūt, spalį. Kodėl nevažiuoti?“ – sakė jis. 

„Rospotrebnadzor“ nurodymu Lietuvos pieno gaminiai į Rusiją neįleidžiami nuo praėjusio antradienio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Rospotrebnadzor“ nurodymu Lietuvos pieno gaminiai į Rusiją neįleidžiami nuo praėjusio antradienio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2013, 1:42 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:04 AM

„Galbūt, spalį. Kodėl nevažiuoti?“ – sakė jis. 

Pasak G.Oniščenkos, „Rospotrebnadzor“ gavo Lietuvos vadovų laišką su kvietimu atvažiuoti rusų specialistams. 

Lietuvos žinybos ir pieno perdirbimo įmonių vadovai tikisi artimiausiu metu suderinti Rusijos inspektorių vizito į Lietuvą datą. „Abi pusės derina susitikimo laiką ir koncepciją. Kai tai bus suderinta, tikimasi Rusijos ekspertų vizito į Lietuvą“, – sakė Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius, kuris antradienį buvo susitikęs su bendrovių „Rokiškio sūris“, „Žemaitijos pienas“ ir „Pieno žvaigždės“ vadovais. 

Kaip sakoma Lietuvos ministrų kabineto pranešime spaudai, rezultatų laukiama dvišaliu lygiu. Europos Sąjungos (ES) institucijos aiškinasi galimybes kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO), tačiau tai galėtų ilgam užsitęsti, todėl vyriausybė ieško būdų, kaip kuo greičiau pasiekti rezultatą. 

Lietuvos planai įjungti PPO arbitražo mechanizmą apsunkins lietuviškų pieno produktų sugrįžimą į Rusijos rinką, antradienį agentūrai „Interfax“ sakė G.Oniščenka. 

„Pasigirdo Lietuvos aukščiausios valdžios pareiškimai dėl ginčo perkėlimo į PPO. Taip klostantis įvykiams, mes elgsimės kitaip“, – pareiškė jis. 

„Lietuvos kreipimasis į PPO visą procesą užtęs nepalyginamai ilgesniam laikui. Tada įsijungs logika, kuria vadovaujantis bus vykdomos kažkokios virtualios procedūros, o ne atveriamos sienos“, – pridūrė „Rospotrebnadzor“ vadovas. 

Jo žodžiais, Lietuvos kreipimasis į PPO pristabdys dvišales konsultacijas, dėl to bus atidėtas Rusijos inspektorių atvykimas į Lietuvos įmones, kuris jau planuojamas. 

Spalio 7 dieną Rusijos sanitarijos tarnyba dėl pretenzijų kokybei sustabdė pieno produktų iš Lietuvos įvežimą į Rusiją. 

Spalio 11 dieną G.Oniščenka susitiko su delegacija iš Lietuvos. Po to susitikimo jis „Interfax“ sakė, kad yra galimybė lietuviškai pieno produkcijai grįžti į Rusijos rinką. 

„Kodėl ne, jeigu bus įvykdytos Rusijos sąlygos – įstatymų laikymasis vartotojų teisių apsaugos srityje“, – sakė G.Oniščenka. 

Jis taip pat nurodė, kad su lietuvių delegacija buvo sutarta tęsti ekspertų susitikimus ir kad buvo numatytas „Rospotrebnadzor“ specialistų atvykimas į Lietuvą spalio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.