Lietuva tikisi netrukus suderinti Rusijos inspektorių atvykimo datą

Lietuvos institucijos ir pieno

Rusija praėjusią savaitę uždraudė lietuviškų pieno produktų importą.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Rusija praėjusią savaitę uždraudė lietuviškų pieno produktų importą.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:17 AM

„Abi pusės derina susitikimo laiką ir koncepciją. Kai tai bus suderinta, tikimasi Rusijos ekspertų vizito į Lietuvą“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime teigė premjeras Algirdas Butkevičius, antradienį susitikęs su „Rokiškio sūrio”, „Žemaitijos pieno” ir „Pieno žvaigždžių” vadovais. 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius BNS sakė, kad auditą atlikti ketina „Rosselchozdnazor“. Kadangi jis nėra iš anksto planuotas, tiksli data nėra žinoma. 

„Numatoma, kad „Rosselchozdnazor“ atsiųs auditorius. Neseniai ši tarnyba atliko auditą Lietuvoje, turime darbo patirties su jais“, - BNS sakė J.Milius. 

Jo teigimu, laukiama ir „Rospotrebnadzor“ inspektorių, tačiau tai turėtų būti draugiškas vizitas.  

Anot Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, tikimasi, jog rezultatų pavyks pasiekti dvišaliu lygiu. ES institucijos svarsto galimybę kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją, tačiau tai užtruktų gerokai ilgiau, todėl Vyriausybė ieško, kaip greičiau pasiekti teigiamų rezultatų. 

Rusija praėjusią savaitę uždraudė lietuviškų pieno produktų importą. Maskva teigia, kad tai padaryta dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) pareigūnai tai vadina politiškai motyvuotu žingsniu. 

„Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka šią savaitę pareiškė, kad Lietuvos kreipimasis į PPO pristabdys dvišales konsultacijas, dėl to bus atidėtas Rusijos inspektorių atvykimas į Lietuvos įmones, kuris jau planuojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.