Emigrantus gelbsti „Air Lituanica“

Lietuvos oro vežėjas „Air Lituanica“ tikėjosi, kad pasiūlyti skrydžiai iš Londono ir Dublino per Kalėdas bus paklausūs, tačiau šių reisų paklausa pribloškė: aviatoriai trečdaliu padidino planuotų skrydžių skaičių.

Kalėdų skrydžių bilietų su „Air Lituanica“ kainos – nuo 299 litų į vieną pusę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kalėdų skrydžių bilietų su „Air Lituanica“ kainos – nuo 299 litų į vieną pusę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2013, 7:15 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:58 AM

Sumažėjus žemų sąnaudų bendrovių skrydžių į Lietuvą per Kalėdas, emigrantams, norintiems pavykti švenčių į tėvynę, „Air Lituanica“ - išeitis.

Kalėdų laikotarpiu - nuo gruodžio 20 dienos iki sausio 5 dienos - „Air Lituanica“ ketina į Lietuvą parskraidinti daugiau svetur įsikūrusių lietuvių, todėl didina skrydžių skaičių. Iš Vilniaus ir Palangos oro uostų į Londono ir Dublino oro uostus bus skraidinama trečdaliu dažniau nei planuota – vietoj 48 vyks 64 reisai.

Ypač oro bendrovę nustebino skrydžių į Palangą paklausa – ji buvo didesnė, nei bendrovė prognozavo.

„Vadinasi, tai puiki niša toms bendrovėms, kurios skraidina vadinamosiomis emigrantų kryptimis“, - sakė „Air Lituanica“ komercijos vadovas Simonas Bartkus.

Kalėdų skrydžių bilietų su „Air Lituanica“ kainos – nuo 299 litų į vieną pusę.

„Keleiviai rinkosi ir daugiau nei du kartus brangesnius bilietus. Anksčiau vyravo tokia nuomonė, kad emigrantai ieško tik pačių pigiausių bilietų. Kaip parodė mūsų patirtis, jie labai jautrūs skrydžio laikui, tad dažniau žiūri į datą, o ne kainą“, - sakė S.Bartkus.

„Air Lituanica“ keleiviai bus skraidinami užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines” orlaiviais: 148 vietų „Boeing B737” ir 180 vietų „Airbus A320“. Dalį skrydžių, kai paklausa bus mažesnė, atliks pati „Air Lituanica“ su savo 86 vietų orlaiviu.

S.Bartkus patikino, kad prekybos Kalėdų krypčių bilietais nepaskatino imtis reguliariųjų reisų tiek į Londoną, tiek į Dubliną.

„Paklausa per Kalėdas didesnė, matome nišą, tad tuo ir naudojamės. Tačiau tai nereiškia, kad pradėsime nuolat ten skraidyti. Mes labiau orientuojamės į darbo reikalais skraidančius žmones“, - sakė S.Bartkus. Be to, didinant krypčių skaičių, reikėtų ir daugiau lėktuvų.

Taip pat didinamas švenčių metu skrydžių skaičius į Miuncheną ir Amsterdamą. Iš viso keleiviams šventiniu laikotarpiu „Air Lituanica“ pasiūlys per 7 tūkst. vietų orlaiviuose.

“Air Lituanica“ iki spalio 1 dienos, per tris veiklos mėnesius, pervežė 16,4 tūkst. keleivių. Iš viso per 2013 metus „Air Lituanica" ketina pervežti apie 70 tūkst. keleivių.

Per rugsėjo mėnesį „Air Lituanica“ įvykdė 192 skrydžius, per liepą ir rugpjūtį – 200 skrydžių.

Rugsėjo mėnesį ypač buvo išplėsta skrydžių geografija: nuo rugsėjo 15 d. prisidėjo antras vakarinis skrydis į Amsterdamą bei pradėti vykdyti skrydžiai antruoju orlaiviu „Embraer 175“, nuo rugsėjo 20 d. pradėti skrydžiai į Prahą, o nuo rugsėjo 21 d. – į Miuncheną.

“Air Lituanica” rugsėjo mėn. pervežė 9,2 tūkst. keleivių ir užėmė 8 proc. tradicinių oro bendrovių keleivių rinkos Vilniaus oro uoste. Planas iki metų pabaigos pasiekti 10 proc. šios rinkos. “Air Lituanica” skrydžiai rugsėjį sudarė 6 proc. visų Vilniaus oro uoste įvykdytų

Pirmieji maršrutai į Briuselį ir Amsterdamą, kaip skaičiuoja „Air Lituanica“, jau yra itin aktyvūs: skrydžių užimtumo vidurkis yra 70 proc. Daugiau nei 60 proc. Amsterdamo keleivių rinkosi šią kryptį dėl itin patrauklios laiko ir išlaidų požiūriu persėdimo galimybės.

Į Briuselį lietuviai pradėjo skraidyti pačioje birželio pabaigoje, į Amsterdamą – liepos pradžioje.

Daugiau nei 50 proc. keleivių su „Air Lituanica“ skrenda darbo tikslais. 49 proc. keleivių skrido į Vilnių, o 51 proc. – iš Vilniaus. Iš viso jau yra parduota 34 tūkst. bilietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.