„Achema“ gąsdina darbuotojų atleidimais

Viešai skelbdama apie modernizacijos planus, „Achema“ valstybės institucijoms rašo laiškus apie ketinimus visiškai sustabdyti gamybą ir pradėti darbuotojų atleidimus dėl gamtinių dujų aukštų kainų.

„Achema“ valstybės institucijoms rašo laiškus apie ketinimus visiškai sustabdyti gamybą ir pradėti darbuotojų atleidimus dėl gamtinių dujų aukštų kainų.<br>M.Juknevičiūtės nuotr.
„Achema“ valstybės institucijoms rašo laiškus apie ketinimus visiškai sustabdyti gamybą ir pradėti darbuotojų atleidimus dėl gamtinių dujų aukštų kainų.<br>M.Juknevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2013, 9:33 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:43 AM

Valdemaro Vareikos, koncerno „Achemos grupė“ vadovo, pasirašytame laiške, kurį gavo kelios valdžios institucijos, teigiama, kad, nepasikeitus dujų kainų formulei, įmonei nebus kitos išeities, „kaip visiškai stabdyti gamybą ir pradėti atleisti iš darbo žmones“ (originale ši vieta laiške parašyta ryškesniu šriftu), rašo „Verslo žinios“.

Tokia ateitis bendrovės laukia esą dėl to, kad per artimiausius dvejus metus trąšų rinka „nežada teigiamų pokyčių“.

V.Vareika laiško adresatų prašo „visos įmanomos paramos derybose dėl dujų kainos sumažinimo“. Esą 20 proc. nuolaida gamtinių kainai „Achemai“ leistų dirbti puse turimų gamybos pajėgumų, palyginti su 2012 metais.

Laiške taip pat tvirtinama, kad bendrovei dirbti visu pajėgumu ir „perspektyvoje svarstyti plėtros galimybes“ leistų tik 30 proc. dujų kainos nuolaida.

Anot "Verslo žinių", sunkią padėtį V.Vareika laiške aiškina 2013 m. liepą pasikeitusia situacija rinkose, kai rekordiniai karbamido kiekiai plūstelėjo iš Kinijos, pradėjo darbą naujos trąšų gamyklos Alžyre ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose – šalyse, turinčiose savų gamtinių dujų išteklių. Esą trąšų kainos rinkose krito 40–45 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.