„Rosselchoznadzor“ neturi argumentų uždrausti lietuviškų pieno produktų importą į Rusiją

Rusijos veterinarijos ir

„Rospotrebnadzor“, uždraudusi lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusiją, iki šiol nepateikė dokumentų, įrodančių pretenzijų dėl kokybės pagrįstumą.<br>A.Srėbalienės nuotr.
„Rospotrebnadzor“, uždraudusi lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusiją, iki šiol nepateikė dokumentų, įrodančių pretenzijų dėl kokybės pagrįstumą.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:50 PM

„Tiek mes, tiek ir mūsų kolegos Baltarusijoje neturime duomenų, įrodančių, kad ši produkcija (lietuviški pieno produktai - BNS) nesaugi veterinarijos požiūriu“, - po pasitarimo su Baltarusijos veterinarijos tarnybos vadovu Jurijumi Pivovarčiku agentūrai „Interfax“ pirmadienį pareiškė S.Dankvertas.

„Produkcijos kokybę reguliuoja kiti įstatymai“, - pridūrė S.Dankvertas.

Jis pabrėžė, jos Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnyba „Rospotrebnadzor“, uždraudusi lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusiją, iki šiol nepateikė dokumentų, įrodančių pretenzijų dėl kokybės pagrįstumą.

S.Dankverto žodžiais, „Rosselchoznadzor“ pirmadienį konsultuosis, o galutinis sprendimas - uždrausti produktų importą ar siųsti inspektorius į Lietuvos perdirbimo įmones - bus priimtas iki pirmadienio vakaro.

„Mes turime pretenzijų lietuviškų pieno produktų tiekimui. Kai kada būna sumaišyti sertifikatai, ne visada juose pateikti duomenys yra išsamūs. Tačiau tai priežastis tikrinti įmones, o ne drausti produkcijos importą“, - sakė Rusijos veterinarijos tarnybos vadovas.

S.Dankvertas savaitgalį pareiškė neatmetantis galimybės, jog „Rosselchoznadzor“ pirmadienį „dubliuos“ „Rospotrebnadzor“ sprendimą dėl lietuviškos pieno produkcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.