Europos prekybos komisaras dėl Rusijos elgesio parašė laišką lietuviams

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius gavo Europos prekybos komisaro Karelo de Guchto laišką, kuriame eurokomisaras dar kartą pažymėjo, kokių veiksmų Europos Komisija ėmėsi dėl Rusijos taikytų sugriežtintos muitinės patikros priemonių prieš Lietuvos vežėjus.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 24, 2013, 6:49 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:01 PM

K.de Guchto laiške pabrėžiama, kad tokios Rusijos taikytos priemonės kelia Europos Komisijos susirūpinimą tiek ekonominiu, tiek teisiniu požiūriu.

"Tokio plataus masto prekybai trukdančios priemonės yra neproporcingos Rusijos minimam rizikos valdymo argumentui, todėl jos buvo vertinamos Pasaulio prekybos organizacijoje", - teigia eurokomisaras.

Laiške užtikrinama, kad Europos Komisija atidžiai stebi padėtį, tuo pačiu siekdama greitai sureaguoti į panašaus pobūdžio veiksmus, jeigu jie bus taikomi ateityje.

Sugriežtintas kontrolės priemones Lietuvos vežėjams Rusija pradėjo taikyti rugsėjo 12 dieną. Dėl tokių priemonių pasienyje susidarė didžiulės automobilių eilės, o tai vežėjams atnešė daug nuostolių.

Rusijos pareigūnai teigė, kad sustiprintos pasienio apsaugos buvo imtasi dėl to, kad Lietuvos importuotojai ir vežėjai darė daugiau pažeidimų.

Spalio 10-ąją Rusijos federalinė muitinės tarnyba atšaukė nurodymus stiprinti transporto priemonių patikras Lietuvos-Rusijos pasienyje.

ES ir jai pirmininkaujančios Lietuvos vadovai Rusijos veiksmuose įžvelgė politinį aspektą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.