Lietuvos pašto naujovės susikirto su įstatymais?

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) aiškinasi, ar naujovės, kurias Lietuvos paštas ims taikyti jau šią savaitę – lapkričio 1-ąją – neprasilenkia su įstatymais. Nors RRT oficialiai teigia, kad tarnyba vis dar vertina, ar naujoji pašto tvarka atitinka įstatymo normas, pašto paslaugomis besinaudojantys gyventojai sako, jog jie, bendraudami su RRT darbuotojais, jau išgirdo, kad Lietuvos paštas sulauks įspėjimo.

Lietuvos paštas nuo lapkričio 1-osios nebeleis drabužių, batų ir kitų daiktų siųsti kaip laiškų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Lietuvos paštas nuo lapkričio 1-osios nebeleis drabužių, batų ir kitų daiktų siųsti kaip laiškų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

2013-10-29 15:27, atnaujinta 2018-02-20 18:18

Su lrytas.lt susisiekusi Ventė pasakojo, kad šiandien RRT atstovai ėmė skambinti žmonėms, kurie yra parašę skundus dėl naujosios Lietuvos pašto tvarkos.

„Man paskambinusi darbuotoja pasakė, kad naujoje Lietuvos pašto tvarkoje rado pažeidimų, tačiau neturi teisinių priemonių juos sustabdyti. Lietuvos paštą bus galima nubausti tik tada, kai pažeidimai jau bus įvykdyti - t.y. po lapkričio 1 dienos“, - sakė lrytas.lt skaitytoja.

Kita pašnekovė – Edmunda – taip pat iš RRT darbuotojų išgirdo gerokai daugiau nei tarnyba skelbia oficialiai. Jai, paskambinusiai į RRT, buvo paaiškinta, kad RRT teisininkai dirba ir siekia paštą priversti reformos atsisakyti gražiuoju. Jei nesutiks, liks teisminis kelias.

„Neseniai pradėjau versliuką, siunčiu siuntinius į JAV, Australiją, Didžiąją Britaniją. Ir staiga – toks pasikeitimas. O aš – kaip tik ta jautrioji dalis: mano siuntiniai – mažiukai, juose – papuošalai, tačiau į tą mažiausiųjų siuntų kategoriją netelpa. Pasikeitus Lietuvos pašto tvarkai siuntimas vietoj 10 litų kainuos 60 litų, todėl ir pateikiau skunda RRT“, - lrytas.lt kalbėjo Edmunda.

Lietuvos paštas nuo lapkričio 1-osios nebeleis drabužių, batų ir kitų daiktų siųsti kaip laiškų. Jie bus registruojami kaip siuntiniai.

Siųsti 1–2 kg laišką (korespondenciją) į Didžiąją Britaniją, Ispaniją, Švediją šiandien vis dar kainuoja 13,65 lito. Tuo naudojasi gyventojai, kurie batus, drabužius ir kitus daiktus siųsdavo „laiškuose“. Tačiau jau po poros savaičių siunčiant daiktus už šią paslaugą atitinkamai reikės mokėti jau 71 litą į Didžiąją Britaniją, 59,15 lito į Ispaniją ir 58,33 lito į Švediją. Dabar išsiųsti 1–2 kg laišką į Norvegiją ir JAV kainuoja 24,1 lito, o po lapkričio 1 d. ši suma gali siekti 67,02 lito, į JAV – 84,12 lito.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.