„Wizz Air“ nuo pavasario turi planų į Tel Avivą skraidinti tris kartus per savaitę

Trečiadienio pavakarę Iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) pirmajam skrydžiui į Tel Avivą pakilo vengrų žemų sąnaudų bendrovės "Wizz Air" lėktuvas. Bendrovė, kol kas skrydžius vykdysianti du kartus per savaitę, jų skaičių nuo kitų metų pavasario ketina padidinti iki trijų. Per kitus dvylika mėnesių bendrovė "Wizz Air" planuoja šiuo maršrutu pervežti 45 tūkst. keleivių.

Per kitus dvylika mėnesių bendrovė "Wizz Air" planuoja šiuo maršrutu pervežti 45 tūkst. keleivių.<br>G.Savickio (ELTA) nuotr.
Per kitus dvylika mėnesių bendrovė "Wizz Air" planuoja šiuo maršrutu pervežti 45 tūkst. keleivių.<br>G.Savickio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:32 PM

Bendrovė apie naują kryptį iš Vilniaus į Izraelio sostinę pranešė dar liepą. Pirmuoju skrydžiu į Tel Avivą "Airbus A320" pakilo 120 keleivių. Išlydėtuvių ceremonijoje dalyvavo garbūs svečiai, tarp kurių Izraelio ambasadorė Lietuvai Hagitas Ben-Yaakovas, Izraelio atašė turizmo reikalams Uri David Taub, Lietuvos-Izraelio prekybos rūmų prezidentas profesorius Vladas Algirdas Bumelis, Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky ir organizacijos vykdomasis direktorius Simonas Gurevičius, diplomatė Violeta Gaižauskaitė, TVOU generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Tikimasi, kad Vilniui bus naudingi iš Izraelio atvykstantys turistų srautai, kurie paskatins naujų darbo vietų turizmo bei paslaugų sektoriuje kūrimą. Kita vertus, neabejojama, kad ir Lietuvos gyventojai pasinaudos galimybe aplankyti Tel Avivą, tai dar labiau sustiprins dvišalius santykius.

Į Tel Avivą vengrų bendrovė skraidins du kartus per savaitę - trečiadienį ir sekmadienį. Skrydžio bilieto kaina prasidės nuo 209 litų. Skrydis truks 3 valandas 50 minučių. Keleiviams, keliaujantiems į Izraelį, kaip teko įsitikinti trečiadienį, teks susidurti su labai griežtais Izraelio saugumo tarnybų pareigūnais - jie bus tikrinami ne tik oro uosto aviacijos saugumo tarnybos, bet ir dar kartą prie įlaipinimo vartų, įprasta, kad lėktuve skrenda ir Izraelio specialiųjų tarnybų pareigūnai.

Skrydžiai į Tel Avivą bus vykdomi visus metus. Iš Vilniaus oro uosto pakilęs "Wizz Air" lėktuvas leisis pagrindiniame antrojo pagal dydį Izraelio miesto Ben Guriono oro uoste. Tel Avivas garsėja naktiniu gyvenimu, karštomis vasaromis, gražiais kraštovaizdžiais, taip pat dizaino specialistais bei muziejų gausa.

Iki šiol "Wizz Air" iš Vilniaus skraido 16 krypčių. Nuo kitų metų skrydžių žemėlapį planuojama praplėsti dar dviem maršrutais - iki Gruzijos ir Graikijos.

Oro linijų kompanija skraidina iš 16 bazių ir siūlo 290 maršrutų, jungiančių 95 kryptis 35-iose šalyse.

Pernai bendrovė skraidino 12 mln. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.