„Ryanair“ paskelbė, kur skraidys iš Vilniaus ir Kauno kitąmet

Airijos bendrovė „Ryanair“ šį savaitgalį paskelbė savo tvarkaraščius kitų metų vasaros sezonui, kuris prasidės 2014 m. kovo pabaigoje. Daugiausiai keleivių Lietuvoje pervežanti bendrovė mažinti skrydžių ir krypčių skaičiaus iš Vilniaus ir Kauno kol kas nenusiteikusi.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 3, 2013, 3:25 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:39 PM

Iš Kauno oro uoste esančios „Ryanair“ bazės lektuvai kils 20 krypčių iš Vilniaus oro uosto – 14 krypčių.

Bendrovė taip pat pradėjo prekybą bilietais. Tiesa, dar gali būti, kad artėjant pavasarį skrydžių skaičius keisis, gali atsirasti naujų krypčių. Štai šią savaitę buvo paskelbta apie naują emigrantinę kryptį iš Kauno į Airijos miestą Noką.

Skrydžiai iš Kauno (skaičius per savaitę)

Londonas (Lutonas) – 7

Londonas (Stanstedas) – 7

Londonas (Getvikas) – 5

Dublinas – 4

Frankfurtas – 4

Alikantė – 3

Maljorka – 3

Stokholmas – 3

Tamperė – 3

Birmingemas – 2

Bristolis – 2

Edinburgas – 2

Kosas – 2

Malta – 2

Oslas – 2

Sardinija – 2

Sicilija – 2

Nokas – 1

Kipras – 1

Rodas – 1

Skrydžiai iš Vilniaus (skaičius per savaitę)

Londonas (Stenstedas) – 7

Oslas – 4

Barselona – 3

Briuselis – 3

Dublinas – 3

Diuseldorfas – 3

Milanas – 3

Paryžius – 3

Roma – 3

Brėmenas – 2

Korkas – 2

Lidsas – 2

Liverpulis – 2

Kreta – 1

Primename, kad lapkritį „Ryanair“ pradėjo švelninti kai kuriuos savo reikalavimus ir taisykles.

Nuo gruodžio 1-osios į „Ryanair“ lėktuvus lipantiems keleiviams bus leista į saloną nemokamai pasiimti antrą rankinio bagažo vienetą, pavyzdžiui, moterišką rankinuką ar pirkinių maišelį. Jo dydis turės neviršyti šių išmatavimų: 35x20x20 centimetrų.

Dar po mėnesio, nuo sausio 5-osios, „Ryanair“ mažina bagažo mokesčius. Jei dabar už bagažą reikia mokėti 60 eurų ar svarų sterlingų, kitąmet šis mokestis bus kerpamas per pusę, jei už nešulius mokėsite prie daiktų patikros. Bagažas jums kainuos 50 eurų ar svarų sterlingų tuo atveju, jei už jį susimokėsite prie įlaipinimo vartų.

Kiek anksčiau, nuo lapkričio 1-osios, skrydžiuose su „Ryanair“ iki 8 val. ir po 21 val. įvestos tylos valandos, per kurias įgula neskelbs jokių reklaminių pranešimų keleiviams. Išimtis bus taikoma atvejams, kai tai bus būtina saugumo sumetimais. Be to, minėtu laiku lėktuve bus prigesintos šviesos.

 Nuo gruodžio taip pat ketinama sumažinti įlaipinimo kortelės atspausdinimo mokestį klientams, kurie užsiregistravo skrydžiui, tačiau pamiršo atsispausdinti bilietą. Mokestis sumažės nuo 70 eurų arba svarų iki 15 eurų arba svarų. Kompanija taip pat ketina suteikti vienos paros terminą pataisyti gramatines klaidas (varduose, pavardėse ar pan.), kurios buvo padarytos perkant bilietus.

Jau panaikinta „Recaptcha“ saugumo programa, kuri reikalauja atsakyti į įvairius klausimus ieškant „Ryanair“ puslapyje internete skrydžių kainų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.