Prabanga ant vandens: jachtų šou Monake

Jei norite pamatyti gražiausias, neįprasčiausias ir didžiausias jachtas visoje Europoje, nukeliaukite į Monaką rudenį, kai čia rengiamas Monako jachtų šou. Deja, ne visada norai sutampa su galimybėmis. Todėl lrytas.lt siūlo paganyti akis po prabanga, jūra ir saule dvelkiančią nuotraukų galeriją bei bent probėgšmais susipažinti su jachtomis karalienėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-03 20:51, atnaujinta 2018-02-20 15:33

„Quattroelle“

88 metrų prabangi „Lurssen“ pastatyta jachta – pati didžiausia ir brangiausia iš tų, kurias buvo galima pamatyti Monake. Jos kaina savaitei su užsakomuoju plukdymu – 1 mln. eurų.

„Quattroelle“ statyta dvejus metus. Atsižvelgta į absoliučiai visus užsakovo, turinčio didžiulę patirtį eksploatuojant laivus, pageidavimus.

Vokietijos laivų statytojai, bendradarbiaudami su studijos „Nuvolari-Lenard“ italų dizaineriais sukūrė unikalų šedevrą – šešių denių plaukiojančius rūmus, kurių plotis – 14 metrų.

Interjero stilių „Quattroelle“ jachtoje galima apibūdinti kaip šiuolaikišką eklektiką ar pergalvotą klasiką. Prabangūs jachtos savininko apartamentai, kajutės vaikams, biblioteka, biuras, kino teatras, salonas su pianinu, sauna, masažo kabinetai. Viskas pritaikyta ir šeimos poilsiui, ir gausiems svečiams. Jų gerove rūpinasi 28 žmonių įgula, kuriai skirta 15 kajučių žemutiniuose deniuose. O tokio dydžio virtuvę, kuri įrengta „Quattroelle“, turi netgi ne kiekvienas restoranas.

„Chopi Chopi“

Tai – taip pat 80-ies metrų, tačiau šį kartą – italų sumanytas – šedevras. Tai didžiausia per pastaruosius dvejus metus Italijoje pastatyta jachta. Ją užsakovui iš Libijos sumanė studija „Zuccon International Project“. „Chopi Chopi“ jachtos interjero dizainas patikėtas studijai „Laura Sessa Ramboli“.

Iš kiekvienos šios jachtos svečiams skirtos kajutės galima išeiti pasižvalgyti ant denio. Jachtos savininko patalpose – sūkurinis baseinas. Pramogoms skirta 100 kvadratinių metrų. O komandoje dirba 33 žmonės.

„J'Ade“

Ši jachta primena filmo apie Džeimsą Bondą scenas. 60-ies metrų iš plieno ir aliuminio pagamintoje elegantiško itališko interjero jachtoje – pramogų zona, kurioje galima rasti ir turkišką pirtį, ir poilsio zoną, ir neįprastas garažas jachtai. Beje, ja labai paprasta išplaukti į jūrą: garažo bortas atsidaro ir 27 pėdų „Riva Iseo“ įplaukia į garažą ar išplaukia iš jo. Vanduo iš garažo per keliolika minučių išteka.

„Event“

Olandai „Amels“ ir britų dizaineris Timas Heywoodas sukūrė 60 metrų ilgio jachtą „Event“. Ji netrunka prikaustyti dėmesį savo neįprastomis formomis. Kaip kalba patys gamintojai, naujoviškas avangardinis korpuso dizainas su vertikaliai nupjauta nosimi neabejotinai išskiria jachtą iš kitų būrio.

Vos pristatyta jachta tapo labai paklausi tarp tų, kurie nuomojasi laivus pasiplaukiojimams pagal užsakymus. Savaitei „Event“ kainuoja 450 tūkst. eurų.

„Ocean Paradise“

Tai 55 metrų ilgio trijų denių jachta, šiais metais pastatyta itališkoje laivų statykloje „Benetti“. Ji žavi apgalvotu interjeru, kuriame derinamos natūralios medžiagos, marmuras, oniksas, erdviais salonais ir prabangiais balkonais. Jachta taip pat apdovanota „RINA Green Plus“ prizu už saugumo technologijas ir už aplinkos saugą ją statant.

„Galactica Star“

Laivų statykla „Heesen“, kurdama 65 metrų ilgio jachtą „Galactica Star“, parodė galinti sukurti savitą korpusą greitaeigei jachtai, leidžiantį ne tik padidinti greitį iki 28,8 mazgų, kas tokios klasės ir dydžio jachtai yra ekstremaliai didelis, tačiau ir 30 proc. padidinti jachtos efektyvumą. „Galactica Star“ su mažesniu kiekiu degalų gali nukeliauti didesnį atstumą.

Gražios korpuso formos, patalpų funkcionalumas, puikus paplūdimys, prašaliečio akiai beveik nematoma sraigtasparnio pakilimo aikštelė – prie viso to prisidėjo architektai iš „Bannenberg & Rowell Design“ bei interjero dizaineriai iš „Omega Architects“.

„Nameless“

Tarp 40 metrų ilgio premjerų Monake – iš aliuminio pastatyta trijų denių jachta, išplaukusi iš Italijoje esančios statyklos „Mondo Marine“. Kuriant ją dalyvavo ir dizaineriai iš „Cor D. Rover“ bei Luca Dini. „Nameless“ – lyg tiltas tarp praeities ir ateities. Joje dera jūreivystės ypatybės ir dizainas, tradicijos ir naujovės, tai, kas įprasta ir išmanu.

Parengta pagal forbes.ru

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.