Lietuvos paštas kuriam laikui persigalvojo (papildyta)

Atsižvelgęs į dalies klientų

Lietuvos paštas siekia apibrėžti, kas yra laiškai, o kas - siuntiniai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Lietuvos paštas siekia apibrėžti, kas yra laiškai, o kas - siuntiniai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 8:51 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:45 PM

„Atsižvelgdamas į naujai paaiškėjusias aplinkybes bei siekdamas išsklaidyti visas abejones dėl tinkamo universaliųjų pašto paslaugų teikimo, Lietuvos paštas atideda pokyčių įgyvendinimą, todėl naujas reikalavimas pašto korespondencijos siuntų matmenims laikinai nebus taikomas“, – antradienį išplatintame pranešime teigė Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė. 

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį patvirtino, kad nauja tvarka sustabdyta, o pasipiktinimas visuomenėje kilo dėl nepakankamai išaiškintų kainodaros keitimo priežasčių. 

“Galiu pasakyti, kad šitas kainų pakėlimas sukėlė šoką dėl to, kad nebuvo paaiškinta visuomenei, dėl kokių priežasčių bus taikoma kita kainodara laiškams ir siuntoms. Norėčiau paaiškinti, kad šitas sprendimas dabar yra sustabdytas. Lietuvoje buvo susidariusi tokia situacija, kad laišku buvo vadinamos siuntos dešrų, avalynės ir kitų prekių, kurios nieko bendro neturi su laiškais. Dabar yra aiškiai apibrėžta, kad laiškas yra iki 2 kilogramų, taip pat yra apibrėžtas jo dydis, o sunkesni ir didesnių išmatavimų daiktai laikomi siuntiniais“, - interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius. 

Lietuvos paštas nuo lapkričio 1 dienos buvo numatęs sunkesnes nei 2 kilogramai siuntas, kurių ilgis, plotis ir storis viršija atitinkamai 35, 26 ir 2 centimetrų, registruoti kaip siuntinius. 

Praėjusią savaitę Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) įspėjo Lietuvos paštą, kad numatomi pakeitimai pažeidžia teisės aktus. RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis tuomet BNS informavo, kad paštui neatsižvelgus į tarnybos rekomendaciją, bendrovei bus taikomos sankcijos, kurios gali siekti iki 3 proc. metinių pajamų. 

RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis BNS antradienį sakė, kad kol nėra pakeisti teisės aktai, nauja tvarka neturi galioti: “Kol nėra pakeitimų teisės aktuose, nematau jokių kitų variantų”. 

Jis patvirtino, kad tarnyba gavo Lietuvos pašto kvietimą aptarti, kaip spręsti problemą. 

“Problemą reikia spręsti diskusijos būdu, išsiaiškinti, kokia yra problemos esmė, rasti minimalius būtinus sprendimus jai spręsti. Iš Lietuvos pašto esame gavę raštą, kuriuo jie patvirtino, jog yra pasiruošę diskusijai. Dabar kalbėsime ir bandysime išsiaiškinti, kur yra problemos esmė. Esame pasiruošę diskusijoms ir manau, artimiausiu metu susitarsime”, - teigė F.Dobrovolskis. 

Susisiekimo ministro patarėjas ryšiams su visuomene Ričardas Slapšys BNS teigė, kad ministerija į Lietuvos pašto įkainių nustatymą nesikiša. 

“Ministerijos pozicija yra tokia, kad Lietuvos paštas dėl įkainių sprendžia pati. Bendrovė (įkainius - BNS) tiek didina, tiek mažina, atsižvelgdama į išlaidų ir pajamų santykį. Tai yra įmonės vadovų kompetencija. Ministerija į šitą procesą nesikiša, kadangi bendrovė yra savarankiškas ūkio subjektas”, - kalbėjo R.Slapšys. 

Jo teigimu, RRT ir Lietuvos paštas turi susitarti tarpusavyje, kuri pusė neteisingai traktavo teisės aktus. 

“Jeigu paaiškės, kad Lietuvos paštas neteisingai traktavo teisės aktus, tuomet bendrovės sprendimas keisti siuntų ir korespondencijos apmokestinimą nebus vykdomas ir įkainiai nepasikeis. Jeigu bus nustatyta, kad Lietuvos paštas yra teisus, tuomet bus sprendžiama dėl numatytų įkainių grąžinimo”, - komentavo susisiekimo ministerijos atstovas. 

Anot jo, kuo ilgiau vyks diskusijos ir galios ankstesnė tvarka, tuo Lietuvos paštas patirs daugiau nuostolių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.