Klaipėdoje bedarbiams dalijami kurioziniai pasiūlymai

Klaipėdos universitete žurnalistiką baigusi Jovita Lapinskaitė į Darbo biržą pirmą kartą užsuko rugsėjį. Po mėnesio gavo darbo siūlymą, kuris klaipėdietę pribloškė. Merginai pasiūlyta pasidomėti prancūzų ir rusų kalbų vertėjos darbu transporto įmonėje. Tačiau tiek prancūzų, tiek rusų kalbomis mergina kalba silpnai ir apie tai buvo pranešusi Darbo biržai.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Butkienė, „Lietuvos ryto“ televizija

Nov 11, 2013, 5:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:01 AM

„Specialistei akcentavau, kad apie penkerius metus nekalbu prancūziškai, o rusiškai tik suprantu, bet buvo pasakyta, kad gal tos kalbos ne tiek ir daug reikia“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Jovita Lapinskaitė.

Klaipėdietė, gavusi pribloškiantį darbo pasiūlymą ir jo atsisakiusi, dabar bijo, kad bus išbraukta iš Darbo biržos sąrašų. Tokiu atveju pačiai tektų mokėti už sveikatos draudimą.

„Supratau, kad Darbo biržos politika tokia: mes tau duodame socialinį draudimą, pasiūlome vieną ar kitą vietą. Jeigu nenori dirbti - tavo problemos, jeigu nesugebi – jiems tai nelabai rūpi. Darbo turi ieškotis pats“, - įspūdžius pasakojo klaipėdietė.

Klaipėdos darbo biržos vadovai šokiruoti tokios istorijos, tačiau darbą pasiūlysi specialistė tvirtina, kad tai tebuvo rekomendacija ir merginai nereikėtų baimintis dėl socialinio draudimo.

„Niekada baldininkui nesiūlome mėsininko darbo, jeigu jis nėra parašęs, kad yra dirbęs mėsininku ir mokėtų tokį darbą atlikti. Minėta bedarbė sakė, kad moka prancūzų kalbą“, - aiškino Klaipėdos darbo biržos specialistė Asta Beta Umbražūnienė.

Tai - ne pirmas kartas, kai bedarbiai Klaipėdos darbo biržoje sulaukia kuriozinių darbo pasiūlymų. Vasarą vokalo studijas baigusi klaipėdietė iš Darbo biržos sulaukė siūlymo Klaipėdos muzikinio teatro chore dainuoti bosu arba mokyti piešti ant vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.