Ieškoma pirkėjo BNS grupei, tarp pretendentų - B.Gudelis (papildyta)

Skandinavijos žiniasklaidos koncernai išparduoda jiems priklausančias įmones Lietuvoje. Verslo naujienų portalas vz.lt skelbia, tarptautinis Suomijos kapitalo žiniasklaidos koncernas „Alma Media“ apsisprendė parduoti BNS įmonių grupę, kuriai Lietuvoje priklauso naujienų agentūra BNS bei žiniasklaidos stebėsenos ir tyrimų bendrovė „Mediaskopas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-14 14:23, atnaujinta 2018-02-20 09:16

vz.lt duomenimis, savininkai potencialių pirkėjų dairosi visose trijose Baltijos šalyse. Kvietimą apsvarstyti BNS grupės įsigijimo galimybę gavo ir kelios stambios Lietuvos žiniasklaidos bendrovės.

Apie galimybę pirkti BNS grupę svarsto verslininkas Benas Gudelis, skelbia „Žinių radijas“.

„Nežinom mes dar, gavome duomenis, bet dar svarstome“, - „Žinių radijui“ sakė B.Gudelis. Spalį B.Gudelio įmonė „Big group“ už 10 mln. litų įsigijo įmonę „Snoras Media“, valdančią 34 proc. „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės akcijų. Anksčiau jis neatmetė galimybės dar investuoti į žiniasklaidą.

Tuo metu „Alma Media“ viceprezidentas komunikacijai Rauno Heinonenas sakė, kad jis žinią apie BNS pardavimą laiko tik rinkoje sklandančiu gandu, todėl daugiau situaciją komentuoti atsisakė.

Šių metų pradžioje iš pareigų pasitraukė BNS vadovas ir vyriausiasis redaktorius Artūras Račas. Tai buvo siejama su grupės vadovų pasikeitimu. Jį pakeitė Jurga Eivaitė.

BNS grupei priklauso naujienų agentūros ir žiniasklaidos stebėsenos ir tyrimų įmonės Lietuvoje, Estijoje ir Latvijoje.

BNS yra tarptautinio žiniasklaidos koncerno „Alma Media“ valdomos grupės „Kauppalehti Group“ dalis.

Didžiausios Baltijos šalyse naujienų grupės „Baltic News Service“ (BNS) valdybai vadovauja Markusas Nisula.   „Mediaskopo“ direktorius Linas Katilius sakė, kad negali komentuoti visos grupės reikalų, tačiau jo įmonė dirba sėkmingai.

„Mes atitinkame visus akcininkų reikalavimus, taip pat bus ir atėjus naujiems savininkams“, - kalbėjo L.Katilius. BNS naujienų agentūros direktorė J.Eivaitė nesiryžo komentuoti susiklosčiusios situacijos, ji sakė, kad tai yra ne jos kompetencija.

Rugsėjį pokyčių sulaukė ir kita Skandinavų valdoma Lietuvos žiniasklaidos bendrovė  „15min“. 

Grupė „Schibsted“, valdžiusi Lietuvoje veikiantį naujienų portalą 15min.lt, „Žurnalų leidybos grupę“, leidžiančią žurnalus „Žmonės“, „Laima“ ir „Ji“, bei reklamos portalų grupę „Plius“, perleido šių įmonių valdymą.

Verslas parduotas už maždaug 30 mln. eurų, rašoma bendrovės pranešime Oslo vertybinių popierių biržoje.Visos įmonės pirmadienį buvo parduotos bendrovei „Media Holding“, kurią įsteigė „Eesti Meedia“ įmonių grupė, ir estų verslininkas Margusas Linnamae.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.