Kompensacija už vėlavusį skrydį - 1200 litų

Latvijos skrydžių bendrovė

Latvijos skrydžių bendrovė „airBaltic“ privalo sumokėti 1,2 tūkst. litų kompensaciją už vėlavusį skrydį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Latvijos skrydžių bendrovė „airBaltic“ privalo sumokėti 1,2 tūkst. litų kompensaciją už vėlavusį skrydį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-14 15:33, atnaujinta 2018-02-20 09:13

Vilniaus apygardos teismas nutarė, kad STT reikalavimas yra pagrįstas, nes tarnyba kelionėje užtrukusiems pareigūnams privalėjo padengti daugiau komandiruotės išlaidų, taip pat - sumokėti socialinio draudimo įmokas.

STT palankią nutartį Vilniaus apygardos teismas priėmė lapkričio 7 dieną.

„airBaltic“ teigė neprivalanti atlyginti žalos. Pasak įmonės, ji pasiūlė STT atstovams apmokėti gėrimus Rygos oro uoste po 2 eurus (6,9 lito) žmogui, o Maskvos oro uoste - po 14 eurų (48,3 lito) už maistą ir gėrimus. Tokiu atveju „airBaltic“ būtų sumokėjusi iš viso 110,5 lito.

Vilniaus apygardos teismas „airBaltic“ skundą atmetė ir nutarė, kad žemesnės instancijos teismas tinkamai įvertino parodymus ir priėmė pagrįstą sprendimą.

STT darbuotojai 2011 metų sausį vyko į komandiruotę Baku iš Vilniaus per Rygą ir Maskvą - jie užstrigo Rygoje, laiku neiškridus „airBaltic“ orlaiviui, o vėliau buvo priversti laukti Maskvos Šeremetjevo oro uoste. STT vertinimu, tarnybos darbuotojai komandiruotėje papildomai praleido beveik 15 valandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.